Homepage > Instructievideo’s

Instructievideo’s


Voor elk product geldt dat op een zeker moment het ontwerpteam aan de eindgebruiker zal moeten uitleggen hoe hij of zij het product moet gebruiken. Hiervoor is een handleiding of video-instructie een geschikte en efficiënte methode. Waar een handleiding een duidelijke, schriftelijke stap voor stap beschrijving geeft, kan een video uitermate geschikt zijn voor het inwerken van nieuw personeel, bijscholing of ter vervanging of als aanvulling op een fysieke cursus. Zeker binnen de technische sector waar de technologie vaak complex kan zijn.

Een groot voordeel van het gebruik van instructievideo’s is dat de kijker op zijn of haar eigen tempo de informatie tot zich kan nemen. Door te pauzeren of terug te spoelen kan de kijker bij complexe informatie deze nog een keer bekijken, om alle details te zien. Ook kan een video afgespeeld worden tijdens de montage of installatie van een product, zodat de monteur de kijker er stap voor stap doorheen kan leiden.

Door middel van grafische animaties kunnen belangrijke elementen extra geduid worden en kan de kijker op bijvoorbeeld veiligheidsrisico’s geattendeerd worden. Een ander voordeel van het gebruik van instructievideo’s is dat deze, na eenmalig geproduceerd te zijn, snel in te zetten zijn. Een nieuwe werknemer inwerken, een opfriscursus voor het technisch personeel of een instructievideo voor de monteurs die met het product bezig zijn in het buitenland. Naast dat dit de flexibiliteit verhoogd, is het ook kostenefficiënt, doordat fysieke cursussen niet meer nodig zijn.

De video’s en animaties kunnen geproduceerd worden in 2D of 3D afhankelijk van uw wensen en de complexiteit van een techniek. Dankzij de academische achtergrond van Indall op het gebied van engineering en de ruime werkervaring binnen het marketing werkveld kan Indall ook 3D Model Rends maken met programma’s Autodesk Inventor en Solidworks.

Naast het gebruik van instructievideo’s blijven handleidingen onmisbaar voor een product. Hierin staan alle ins en outs van het product, zodat ze de klant de technische details kan opzoeken en eventuele problemen zelf kan oplossen. Indall helpt graag mee om alle technische informatie te ordenen, te voorzien van duidelijke afbeeldingen en het geheel in de huisstijl op te maken.


Voordelen van Instructievideo’s

Tijd- en kostenefficiënt
De kijker kan op zijn eigen tempo de informatie tot zich nemen
Makkelijk te vertalen


Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via [email protected] of bel (+31)33 7009 714.