Homepage > Instructie Handleidingen

Instructie Handleidingen


Voor elk product geldt dat op een zeker moment het ontwerpteam aan de eindgebruiker zal moeten uitleggen hoe hij of zij het product moet gebruiken. Hiervoor is een handleiding of video-instructie een geschikte en efficiënte methode. Waar een handleiding een duidelijke, schriftelijke stap voor stap beschrijving geeft, kan een video uitermate geschikt zijn voor het inwerken van nieuw personeel, bijscholing of ter vervanging of als aanvulling op een fysieke cursus.

Een groot voordeel van het gebruik van instructievideo’s is dat de kijker op zijn of haar eigen tempo de informatie tot zich kan nemen. Door te pauzeren of terug te spoelen kan de kijker bij een complexe stuk informatie deze nog een keer bekijken, om alle details te zien. Ook kan een video afgespeeld worden tijdens de montage of installatie van een product, en de monteur er zo stap voor stap doorheen leiden. Door middel van grafische animaties kunnen belangrijke elementen extra geduid worden en kan de kijker op bijvoorbeeld veiligheidsrisico’s geattendeerd worden. Een ander voordeel van het gebruik van instructievideo’s is dat deze, na eenmalig geproduceerd te zijn, snel in te zetten zijn. Een nieuwe werknemer inwerken, een opfriscursus voor het technisch personeel of een instructievideo voor de monteurs die met het product bezig zijn in Amerika. Naast dat dit de flexibiliteit verhoogd, is het ook kostenefficiënt, doordat fysieke cursussen niet meer nodig zijn.

Naast het gebruik van instructievideo’s blijven handleidingen onmisbaar voor een product. Hierin staan alle ins en outs van het product, zodat ze de klant de technische details kan opzoeken en eventuele problemen zelf kan oplossen. Indall helpt graag mee om alle technische informatie te ordenen, te voorzien van duidelijke afbeeldingen en het geheel in de huisstijl op te maken.


Voordelen van Instructie video’s & handleidingen

Tijd- en kostenefficiënt
De kijker kan op zijn eigen tempo de informatie tot zich nemen
Makkelijk te vertalen

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via info@indall.nl of bel (+31)6 589 388 98.