Homepage > Instructievideo’s voor technische processen, producten en systemen

Instructievideo’s voor technische processen, producten en systemen


Voor elk product geldt dat op een zeker moment het ontwerpteam aan de eindgebruiker zal moeten uitleggen hoe hij of zij het product moet gebruiken. Hiervoor is een handleiding of video-instructie een geschikte en effectieve methode. Waar een handleiding een duidelijke, schriftelijke stap-voor-stapbeschrijving geeft. Kan een video uitermate geschikt zijn voor het inwerken van nieuw personeel, als bijscholing of ter vervanging of als aanvulling op een fysieke cursus. Dit geldt zeker binnen de technische sector, waar de technologie vaak complex is.

Een groot voordeel van het gebruik van instructievideo’s is dat de kijker in zijn of haar eigen tempo de informatie tot zich kan nemen. Door te pauzeren of terug te spoelen kan de kijker bij complexe informatie deze nog een keer bekijken, om alle details te zien. Ook kan een video afgespeeld worden tijdens de montage of installatie van een product. Hierdoor kan de monteur de kijker er stap voor stap doorheen kan leiden.

De mogelijkheden

Door middel van grafische animaties kunnen belangrijke elementen extra geduid worden en kan de kijker op bijvoorbeeld veiligheidsrisico’s geattendeerd worden. Een ander voordeel van het gebruik van instructievideo’s is dat deze, na eenmalig geproduceerd te zijn, snel in te zetten zijn. De video kan bijvoorbeeld gebruikt worden om een nieuwe werknemer in te werken, als opfriscursus voor het technisch personeel of als instructievideo voor de monteurs die met het product bezig zijn in het buitenland. Behalve dat de flexibiliteit verhoogd wordt, is het ook kostenefficiënt, doordat fysieke cursussen niet meer nodig zijn.

Indall RedLink Patchbox video explainer video videoserie camera technische video ICT

De video’s en animaties kunnen geproduceerd worden in 2D of 3D, afhankelijk van uw wensen en de complexiteit van een techniek. Dankzij de academische achtergrond van Indall op het gebied van engineering en de ruime werkervaring binnen het marketingwerkveld kan Indall ook 3D-model renders maken met programma’s Autodesk Inventor en Solidworks.

Naast het gebruik van instructievideo’s blijven handleidingen onmisbaar voor een product. Hierin staan alle ins en outs van het product, zodat de klant de technische details kan opzoeken en eventuele problemen zelf kan oplossen. Indall helpt graag mee om alle technische informatie te ordenen, te voorzien van duidelijke afbeeldingen en het geheel in de huisstijl op te maken.


Voordelen van instructievideo’s

tijds- en kostenefficiënt
de kijker kan in zijn eigen tempo de informatie tot zich nemen
makkelijk te vertalen

Nijboer Blijstra Techniek Arex 500 Deeltjesteller Opnames Promotie Instructie Video

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via [email protected] of bel 033 7009 714.