Een sterk werkgeversmerk door employer branding video

Employer branding video

In de krappe arbeidsmarkt wordt het alleen maar belangrijker om op te vallen als bedrijf. Online kan je dit doen door te werken aan een sterke employer branding. Een van de manieren om een sterk werkgeversmerk neer te zetten is met een employer branding video. Als creatief contentbureau is Indall gespecialiseerd in het maken van employer branding video’s voor, al dan niet technische, bedrijven.

Employer branding video laten maken?
Neem contact op!

Roland Guijs

Wat is een employer branding video? 

Een employer branding video is een vorm van video, specifiek gericht op het opbouwen van een werkgeversmerk. Met andere woorden, je bedrijf aantrekkelijk maken voor toekomstige werknemers die passen bij jouw bedrijf. Meestal is een employer branding video deel van een serie of campagne, waarin er bijvoorbeeld een inkijkje gegeven kan worden in de cultuur van het bedrijf. Zo kan er getoond worden hoe het bedrijfspand of werkplaats/werkgebied eruit ziet, aan welke innovaties er gewerkt worden, hoe de sfeer is of welke teambuilding activiteiten ondernomen worden om het team te versterken, etc. Door een employer branding video of videoserie te laten maken kunnen potentiële nieuwe collega’s een goed beeld vormen van je bedrijf. Maar ook voor het huidige personeelsbestand is een sterk werkgeversmerk belangrijk, omdat het de trots en verbinding met het bedrijf vergroot.

Alles draait om authenticiteit; geef een eerlijk kijkje in de keuken van jouw bedrijf
Ken je doelgroep, zorg dat de tone-of-voice en stijl aansluiten bij jouw team
Maak het persoonlijk, mensen werken immers met mensen

Waar moet een employer branding video aan voldoen?

Als je als bedrijf een employer branding video wilt laten maken, zijn er twee elementen cruciaal:

Authenticiteit is cruciaal voor een employer branding video. Mensen zullen het direct doorhebben als de video niet aansluit bij de werkelijkheid, waardoor het juist een omgekeerd effect zal hebben. Hierdoor is het belangrijk om te weten hoe je werknemers de bedrijfscultuur ervaren en hoe jij graag wilt dat je werknemers de bedrijfscultuur ervaren.

Om deze reden is het ook goed om na te denken wat hiervoor nodig is, en dergelijke activiteiten of initiatieven op te zetten binnen het bedrijf. Het laten maken van employer branding video’s kan hier een goede stimulans voor zijn. In onze employer branding whitepaper gaan we verder in op dit onderwerp en geven we een aantal concrete tips over hoe je dit handen en voeten geeft. 


Gratis whitepaper

Employer branding whitepaper

Meer weten over arbeidsmarktcommunicatie voor bedrijven? Download dan onze employer branding whitepaper. Hierin geven we praktische tips en inzichten om technisch talent te werven met video.

Download meteen
Whitepaper arbeidsmarktcommunicatie

Employer branding video inzetten

Het is belangrijk op te merken dat een employer branding video niet hetzelfde is als een wervingsvideo of recruitment video. Een recruitment video is gericht op een specifieke vacature, terwijl employer branding video’s ingezet worden voor het werkgeversmerk zelf. Employer branding video’s worden ingezet op social media zoals LinkedIn en Instagram, om hiermee de naamsbekendheid te verhogen. Ook zijn employer branding video’s uitermate geschikt om mee te adverteren op platforms als YouTube. Een andere, waardevolle en vaak vergeten inzet van employer branding video’s, is plaatsing op het intranet. Door de video’s onder collega’s te verspreiden, nemen zij die ook weer mee naar hun vrienden en familie, waarmee ze automatisch een ambassadeur voor het bedrijf worden. Want hoe makkelijk, en leuk, is het om een vlotte video van jouw werkplaats te laten zien op de verjaardag van je zoontje?

Voorbeeldprojecten

Laat je inspireren door employer branding video’s

Een employer branding video laten maken?

Benieuwd hoe employer branding handen en voeten kan krijgen voor jouw bedrijf?

Neem vrijblijvend contact met ons op middels onderstaand contactformulier, dan kijken we samen naar wat we voor jou kunnen betekenen.

Roland Guijs

Contact

    Roland Guijs

    Op de hoogte blijven van de nieuwste mogelijkheden?