Technisch personeel werven met een recruitment video

Recruitment video laten maken

In de huidige arbeidsmarkt is goed technisch personeel schaars. Het is dan ook cruciaal om op te vallen als bedrijf, om zo talent aan te trekken. Met een recruitment video, ook wel wervingsvideo genoemd, valt een vacature extra op. Videoproductiebedrijf Indall helpt technische bedrijven met het werven van technisch personeel door het realiseren van ijzersterke recruitment video’s. 

Recruitment video laten maken?
Neem contact op!

Roland Guijs

Met een recruitment video technisch personeel werven

Door een recruitment- of wervingsvideo te laten maken, geef je een potentiële kandidaat een kijkje binnen het bedrijf. Wat voor mensen werken er, hoe ziet de omgeving eruit en wat is de sfeer? Vaak gaat een wervingsvideo over een specifieke vacature, waarin het team aan het woord komt, de werkzaamheden worden besproken en het bedrijf getoond wordt. Daarnaast kan je je met een wervingsvideo onderscheiden, en met behulp van een grappig of spraakmakend concept opvallen. Recruitment video’s helpen in het vinden van technisch personeel, doordat het de doelgroep aanspreekt op een manier die bij hen past. Zo ontstaat er automatisch een filter in de werving en wordt het werk voor HR en recruiters eenvoudiger gemaakt. 

Geef je bedrijf en vacature een persoonlijk karakter
Val op bij technisch talent
Creëer een sterk werkgeversmerk

Recruitment video inzetten voor employer branding

Recruitment video’s zijn een essentieel onderdeel van employer branding, ook wel het werkgeversmerk. En het bouwen van een sterk werkgeversmerk, zeker als technisch bedrijf, wordt alleen maar belangrijker. Voor maar liefst 95% van de werkzoekenden is het imago van het bedrijf van groot belang. Met een recruitment video wordt op een authentieke manier het bedrijf getoond. Maar het biedt ook veel mogelijkheden om juist meer te laten zien, bijvoorbeeld werkzaamheden bij de opdrachtgevers, ontspannende activiteiten buiten werktijd met collega’s of opvallende hobby’s van werknemers. Mogelijkheden te over om jouw bedrijf en vacatures op een positieve manier te belichten.


Gratis whitepaper

Werving technisch personeel

Meer weten over de meeste effectieve wervingstechnieken voor technisch personeel? Download dan gratis onze whitepaper. Hierin geven we praktische tips en inzichten om technisch talent te werven met video.

Download meteen
Whitepaper arbeidsmarktcommunicatie

Technisch personeel werven met recruitment video’s

In het werven van technisch personeel is de concurrentie moordend. Vrijwel alle bedrijven zijn op zoek naar goede technische mensen, terwijl het aanbod beperkt is. Het laten maken van een wervingsvideo kan dan ook helpen met het vinden van technisch personeel, omdat het een kijkje achter de muren van het bedrijf geeft. Zo krijgt een potentiële kandidaat een goed beeld van het bedrijf en kan hij de onderscheidende kenmerken van jou als werkgever zien.

Als je een wervingsvideo laat maken, is het belangrijk om vooraf goed na te denken over het doel en doelgroep. Immers, een recruitment video gericht op een startende lasser moet heel anders ingeschoten worden dan een video voor een senior project engineer. In het voorbereidingstraject van het laten maken van een wervingsvideo denkt Indall actief mee over hoe we die video optimaal aansluit bij het doel. Zo kan er bijvoorbeeld ook gekozen worden voor een serie, of een interactieve videovorm, waarbij elke kijker een op maat gemaakte ervaring heeft. 


Voorbeeldprojecten

Laat je inspireren door recruitment video’s


Recruitment video laten maken?

Wil jij ook de aandacht van getalenteerde kandidaten trekken met op maat gemaakte recruitment video’s? Wij weten hoe cruciaal het is om het juiste technische personeel aan boord te krijgen. Neem vrijblijvend contact met ons op om te ontdekken hoe wij kunnen helpen bij het aantrekken van het technische talent.

Roland Guijs

Contact

    Roland Guijs

    Op de hoogte blijven van de nieuwste mogelijkheden?