Bereik je doelgroep met social content

Social media video laten maken

Social media is niet meer weg te denken uit ons leven. En video krijgt een alleen maar belangrijkere plek online. Een platform als TikTok is er zelfs helemaal opgebouwd. Als bedrijf wordt het dus steeds belangrijker om aanwezig te zijn met social media content. Veel B2C bedrijven passen dit al toe, maar juist ook voor B2B is dit enorm belangrijk. Immers, mensen doen zaken met mensen. Videoproductiebedrijf Indall is gespecialiseerd in het realiseren van social media video content voor techbedrijven.

Social media video laten maken?
Neem contact op!

Remco Guijs

Wanneer is iets een social media video?

Social media video’s zijn videocontent die speciaal ontwikkeld zijn voor online inzet. In een social media video staat de kijker centraal. Als hij of zij enthousiast wordt van de video en de content waardeert, leidt dat tot interactie. Comments, likes of reposts, en dat zijn precies dingen die het algoritme waardeert. Het is dus belangrijk om op de emotie in te spelen. Hierbij hoef je jezelf als bedrijf niet te serieus te nemen, en moet de harde salespitch zeker achterwege blijven. Een leuk portret van de nieuwe stagiair, een kijkje in de kantine of een luchtige presentatie van verschillende producten zal het veel beter doen online.


Soorten social media content

De mogelijkheden en variaties voor social media video’s zijn oneindig, en creativiteit wordt vrijwel altijd beloond. Een veel voorkomend type van social media video’s zijn behind the scenes, waar een kijkje achter de schermen wordt gegeven. Dit kan bij de koffieautomaat zijn of tijdens het filmen van de nieuwe bedrijfsfilm, maar bijvoorbeeld ook een luchtig en ontspannen rondje door het kantoor. Een andere veel gebruikte vorm is 2D animatie. Vaak wordt dit ingezet om wat ingewikkeldere onderwerpen op een heldere manier te communiceren. En zoals hierboven al is genoemd, zet de mens centraal, door bijvoorbeeld persoonlijke portretten van medewerkers te maken. Deze vorm van social media video’s laten  maken is ook zeer effectief voor de employer branding. Een laatste vorm van social media content die vaak wordt ingezet zijn de praktische tips en tricks. Door meteen aan te sluiten op alledaagse problemen van de kijker in zijn of haar werk, wordt er meteen interesse gewekt.


Voorbeeldprojecten

Laat je inspireren met social content video’s


4 tips bij het laten maken van social media video’s


Indall B.V. officieel media partner van Solar Team Twente

Social content voor tech bedrijven

Indall is gespecialiseerd in het maken van social media content voor technische bedrijven. Ons team denkt actief mee welk format het beste past bij jouw bedrijf en het doel dat je wil bereiken. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het laten maken van een social media video? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Remco Guijs

Contact

    Remco Guijs

    Op de hoogte blijven van de nieuwste mogelijkheden?