Maak techniek interessant met een video serie

Video serie laten maken

Video-on-demand en video series zijn nog nooit zo populair geweest. Netflix, Videoland, HBO, Disney+, er zijn talloze platformen die met veel succes online video series ontwikkelen en lanceren. Het mooie van een serie is, dat er meer aandacht besteed kan worden aan het verhaal en de kijker langere tijd hierin wordt meegenomen. Heerlijk als vrijetijdsbesteding, maar ook zakelijk liggen hier kansen. Denk bijvoorbeeld aan informatiecampagnes of employer branding. Videoproductiebedrijf Indall realiseert video series voor techbedrijven.

Video serie laten maken? Neem contact op!

Roland Guijs

Wat is een long form video? 

Tegenwoordig wordt zakelijke video content alleen maar korter en sneller. Je wil de kijker namelijk zo snel mogelijk overtuigen van je boodschap, voordat er verder wordt gescrold. Maar wat als de kijker echt geïnteresseerd is in het onderwerp? Dan is long form video uitermate geschikt. Long form video series zijn meerdere video’s van 3 minuten of langer, waarbij het doel informeren en inspireren is. In een video serie over een bedrijf wordt er meestal een bepaald onderwerp gekozen, welke dan vanuit meerdere perspectieven belicht wordt. Dit kan bijvoorbeeld door in gesprek te gaan met experts of door een bedrijfsbezoek. Vaak wordt het geheel verteld door een presentator, op een luchtige en grappige manier. De bekendste vorm van long form video is uiteraard de (mini)documentaire, waar een onderwerp verder wordt toegelicht en uitgediept.


Voorbeeldprojecten

Laat je inspireren door gerealiseerde videoseries


Waarom een video serie laten maken?

Bij een video serie wordt er een kleinere, maar betrokken doelgroep aangesproken. Dit is de groep die al interesse heeft in het onderwerp en daar graag meer over wil weten. Door een video serie te laten maken 

Daarnaast zijn er ook meerdere contactpunten met de kijker, door bijvoorbeeld wekelijks een aflevering te uploaden. Er wordt zo een band met de presentator en het merk opgebouwd, wat goed is voor de merkidentiteit en imago. Door daarnaast in de video serie vooruit en terug te blikken naar een andere aflevering, ontstaat er een coherent geheel, waar de kijker echt het gevoel van heeft deel van te zijn. Doordat er meerdere afleveringen en kijktijd zijn, is er de mogelijkheid om een vollediger verhaal te brengen en meer standpunten te belichten. Zo krijgt de kijker een breder en geïnformeerd verhaal. Dit is zeer waardevol voor bijvoorbeeld employer branding of vroeg in de salesfunnel.


Opnames video serie

5 voordelen van een long form video serie


Video serie opnames

Employer branding: werf technisch talent met een video serie

Bedrijven in de technische sector hebben een grote verscheidenheid aan personeel en vacatures. Door bijvoorbeeld een videoserie te laten maken over verschillende functies binnen het bedrijf wordt er gebouwd aan naamsbekendheid, en wordt er direct een volledig beeld geschetst van de werkzaamheden en type mensen. Voorbeelden hiervan kunnen portretten van monteurs, sales, senior engineer en project-managers zijn. Deze video’s kunnen ook weer ingezet worden voor recruitment, zodat deze een dubbel doel dienen.


Innovatie en ontwikkeling

Innovatie en ontwikkeling is de pijler waar veel tech bedrijven op gebouwd zijn. Door innovatieve ideeën en doorontwikkeling van bestaande producten worden er concurrerende marktposities opgebouwd. In het overtuigen van klanten en relaties is het vaak cruciaal om de nieuwe ontwikkelingen te laten zien. Door een video serie te laten maken over de innovaties binnen het bedrijf, of de succes projecten bij klanten, wordt er een interessante propositie geschetst naar externe stakeholders. Wat uiteindelijk leidt tot een boost in afzet.

>>
Experttip

Maak een interactieve video serie


Video serie laten maken?

Indall is gespecialiseerd in het realiseren van long form video series voor technische bedrijven. Ons team denkt actief mee welk format het beste past bij het doel. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier!

Roland Guijs

Contact

    Roland Guijs

    Op de hoogte blijven van de nieuwste mogelijkheden?