Presenteer innovatie met een technische animatie

Technische animatie laten maken

Veel technische onderwerpen, producten en diensten zijn vaak abstract en complex om uit te leggen. In communicatie met stakeholders is het daarom prettig om een goede, al dan niet technische, visualisatie te hebben. Aan de hand van een technische animatie is het eenvoudig om collega’s, leveranciers, klanten of investeerders mee te nemen in een concept. Technisch visualisatiebureau Indall is gespecialiseerd in het maken van dergelijke technische animaties.

Technische animatie
laten maken?
Neem contact op!

Roland Guijs

Wat is een technische animatie?

Een technische animatie is een 3D animatie die een technisch product of principe visualiseert, en zo de werking en voordelen ervan uitlegt. Dit kan een machine zijn, maar bijvoorbeeld ook een volledige productielijn, fabrieksproces of een industriële locatie. In een animatie worden de verschillende componenten, elementen en daarmee de werking van het principe uitgelegd.

Bij een technische animatie wordt gebruikgemaakt van bestaande 3D CAD modellen, wat enorme flexibiliteit met zich mee brengt. Meer weten over de ontwikkelingsprocedure? Lees dan verder!

Technische animatie

Voorbeeldprojecten

Laat je inspireren door gerealiseerde technische animaties


Ontwikkelingsprocedure

De ontwikkeling van een technische animatie begint met 3D CAD modellen. Deze modellen zijn vrijwel altijd beschikbaar bij technische bedrijven, aangezien deze CAD modellen de basis vormen van een FEM berekening – en voor de uiteindelijke productie. Ook worden ze steeds vaker ingezet binnen een BIM omgeving of als digital twin. Deze 3D modellen, bij voorkeur als .dwg of .stp bestand, vormen de start van de animatie. Vervolgens wordt er een 3D omgeving gerealiseerd, op basis van gekochte of zelf ontworpen 3D objecten. Parallel hieraan worden de laatste details van het script afgestemd, waarin wordt besproken wat er getoond moet worden in de technische animatie, voor welke doelgroep het bedoeld is en bijvoorbeeld welke USP’s en onderscheidende kenmerken er in beeld komen. 


Technisch animatie proces

Voordelen

Een technische animatie als communicatie middel heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere vormen van communicatie. Een beeld zegt meer dan duizend woorden; het begrip zal dus veel hoger zijn na het kijken van een animatie dan na het lezen van een tekst. Hierdoor is het product of principe meteen duidelijk voor bijvoorbeeld investeerders en potentiële klanten, wat cruciaal is voor zowel de (door)ontwikkeling van een product, als de uiteindelijke verkoop ervan. Ook is er bij het maken van een dergelijke animatie geen afhankelijkheid van externe factoren. Alleen het CAD model is nodig. Er is dus geen toestemming nodig om op locatie te filmen, er staan geen afleidende aspecten als schakelkasten en hekwerk in beeld en de omgeving is vrij te kiezen. Ook is een technische animatie ideaal om diverse configuraties en variaties te tonen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende kleurstellingen en extra modules en componenten.


Technische animatie windmolen

Extra voordelen en mogelijkheden


Technische animatie studio

Een technische animatie video laten maken? Indall is gespecialiseerd in het maken van elk soort hoogwaardige en moderne animaties. Neem vrijblijvend contact met ons op en we gaan graag in gesprek over de mogelijkheden!

Roland Guijs

Contact

    Roland Guijs

    Op de hoogte blijven van de nieuwste mogelijkheden?