Maak innovatie duidelijk met een technische animatie

Technische animatie laten maken

Veel technische onderwerpen, producten en diensten zijn vaak abstract en complex om uit te leggen. In de communicatie met stakeholders is het daarom ideaal om een goede visualisatie te hebben. Aan de hand van een technische animatie is het eenvoudig om collega’s, leveranciers, klanten of investeerders mee te nemen in een verhaal. Technisch visualisatiebureau Indall is gespecialiseerd in het maken van technische animaties.

Technische animatie laten maken?
Neem contact op!

Roland Guijs

Wat is een technische animatie?

Een technische animatie is een 3D animatie die een technisch product visualiseert, en zo de werking en voordelen ervan uitlegt. Dit kan een machine zijn, maar bijvoorbeeld ook een volledige productielijn, fabrieksproces of een industriële locatie. In een animatie worden de verschillende componenten, elementen en daarmee de werking uitgelegd. Door stap voor stap het proces te doorlopen en de kijker mee te nemen in het verhaal,  snapt hij of zij hoe iets werkt. Bij een technische animatie wordt gebruikgemaakt van bestaande 3D CAD modellen. Juist door deze flexibiliteit en de vele mogelijkheden is het laten maken van technische animaties essentieel voor de sales en marketing van technische bedrijven, groot en klein.

Technische animatie

Voorbeeldprojecten

Laat je inspireren door technische animaties


Wat is er nodig voor het laten maken van een technische animatie?

Een technische animatie begint met 3D CAD modellen. Deze modellen zijn vrijwel altijd beschikbaar bij technische bedrijven, aangezien deze CAD modellen de basis vormen van FEM berekening en voor de uiteindelijke productie. Ook worden ze steeds vaker ingezet binnen een BIM omgeving of als digital twin. Deze 3D modellen, bij voorkeur als .dwg of .stp bestand, vormen de start van de animatie. Vervolgens wordt er een 3D omgeving gerealiseerd, op basis van gekochte of zelf ontworpen 3D objecten. Parallel hieraan worden de laatste details van het script afgestemd, waarin wordt besproken wat er getoond moet worden in de technische animatie, voor welke doelgroep het bedoeld is en bijvoorbeeld welke USP’s en onderscheidende kenmerken er in beeld komen. 


Technisch animatie proces

Voordelen van een technische animatie

Het laten van een technische animatie heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere vormen van communicatie. Een beeld zegt meer dan duizend woorden; het begrip zal dus veel hoger zijn na het kijken van een technische animatie dan na het lezen van een tekst. Hierdoor is het product meteen duidelijk voor bijvoorbeeld investeerders en potentiële klanten, wat cruciaal is voor zowel de ontwikkeling van een product, als de uiteindelijke verkoop ervan. Ook is er bij het maken van een animatie geen afhankelijkheid van externe factoren, alleen het CAD model is nodig. Er is dus geen toestemming nodig om op locatie te filmen bij klanten, er staan geen afleidende aspecten als schakelkasten en hekwerk in beeld en de omgeving is vrij te kiezen. Ook is een technische animatie ideaal om configuraties en variaties te tonen. Denk bijvoorbeeld aan verschillende kleurstellingen en extra modules en componenten.


Technische animatie windmolen

Verschillende mogelijkheden met een technische animatie


Technische animatie studio

Een technische animatie video laten maken? Indall is gespecialiseerd in het maken van elk soort hoogwaardige en moderne animaties. Neem vrijblijvend contact met ons op, en we gaan graag in gesprek over de mogelijkheden!

Roland Guijs

Contact

    Roland Guijs

    Op de hoogte blijven van de nieuwste mogelijkheden?