Overtuig stakeholders met een 3D visualisatie

3D visualisatie laten maken

Op zoek naar een manier om een product of machine op een sprekende manier aan de wereld te laten zien, maar heb je nog niet de beschikking over een goed prototype? Wellicht is het laten maken van een 3D visualisatie dan een goed idee. Door middel van moderne software wordt er een fotorealistische afbeelding gemaakt van het product. Technische visualisatiebureau Indall is gespecialiseerd in het maken van 3D visualisaties over tech, innovatie en duurzaamheid.

3D visualisatie laten maken? Neem contact op!

Roland Guijs

Wat is 3D visualisatie?

3D visualisaties zijn de moderne vervanger van de productfotografie. Met hoogwaardige 3D software is het namelijk mogelijk om fotorealistische afbeeldingen van gebouwen, producten of machines te maken, zonder dat daar een fotocamera aan te pas moet komen. Op basis van CAD modellen, zorgvuldig uitgekozen belichting en realistische textures wordt een afbeelding gemaakt. Dit kan een futuristische of gestileerde afbeelding zijn, maar ook eentje die niet van echt te onderscheiden is. Door een 3D visualisatie te laten maken is het mogelijk om het product centraal te stellen, zonder dat deze überhaupt nodig is, of dat de kijker wordt afgeleid door bijvoorbeeld hekwerk of een chaotische omgeving. 

3D visualisatie
Geen beperkingen. Toon interne mechanismen of opstellingen in een handomdraai.
Volledig aanpasbaar. Is er een andere kleurstelling of configuratie nodig? Geen probleem!
Snel en efficiënt. Dankzij moderne software en hardware kunnen de 3D visualisaties snel gerealiseerd worden.

Wanneer zet je een 3D visualisatie in?

Er zijn veel verschillende manieren om 3D visualisaties in te zetten. Veel gebiedsontwikkelaars zetten bijvoorbeeld in voor artist impressions van hoe de omgeving eruit gaat zien. Voor technische bedrijven zijn er diverse specifieke toepassingen om 3D visualisaties te laten maken.

3D visualisaties als productconfigurator

Veel technische producten en machines hebben veel verschillende configuraties en opstellingen. Door middel van 3D renders kunnen deze variaties op een overzichtelijke manier getoond worden en interactief gemaakt worden. Op die manier kan de potentiële klant experimenteren met de mogelijkheden en opties, eventueel meteen gekoppeld aan een prijsopgave.

3D visualisaties voor aanbestedingen en tenders

In een aanbesteding worden vele uren gestoken, met als resultaat een uitgebreid rapport. De beoordelende commissie heeft echter niet altijd voldoende achtergrondkennis van het onderwerp en ontvangt meerdere aanmeldingen. Het helder communiceren van de propositie is dus cruciaal. Door te investeren in een sterke infographic, afbeelding of video komt de boodschap beter naar voren, waardoor de kans op toekenning toeneemt.

3D visualisaties als concept visualisatie

Of het nou een startup of een groot concern betreft, heldere communicatie is essentieel. En juist in een cruciale fase als de conceptualisatiefase is dit broodnodig. De stap van een initieel idee naar een daadwerkelijk werkend prototype is een complex traject, met name als er meerdere partijen bij zijn betrokken. Door in een tijdig stadium het product inzichtelijk te maken voor de partijen kan het ontwerpproces versneld worden en een groter draagvlak genieten tijdens de ontwikkeling. 3D visualisaties zijn hier uitermate geschikt voor!


Voorbeeldprojecten

Laat je inspireren met 3D visualisaties


Een 3D visualisatie laten maken?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het laten maken van een 3D visualisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier!

Roland Guijs

Contact

    Roland Guijs

    Op de hoogte blijven van de nieuwste mogelijkheden?