Presenteer informatie helder met een interactieve infographic

Infographic laten maken

Een (interactieve) infographic is uitermate geschikt om op een eenvoudige en overzichtelijke wijze een complex proces uit te leggen. In een, al dan niet interactieve, infographic wordt een principe stap voor stap uitgelegd en zo op een makkelijk te begrijpen manier gepresenteerd. Indall is gespecialiseerd in het maken van infographics en visualisaties over complexe onderwerpen, om de informatie begrijpelijk te maken voor een breed publiek. Ons team van engineers en creatives heeft een passie voor complexe onderwerpen, en om deze te vertalen naar pakkende visuals.

Infographic laten maken? Neem contact op!

Remco Guijs

Wat is een infographic?

Een infographic is een afbeelding, of visual, bestaande uit een combinatie van tekst en beeld. Zoals de naam al doet vermoeden is het grafische afbeelding, die informatie weergeeft. In het Nederlands wordt het daarom ook wel een informatieve illustratie genoemd. Door een infographic te laten maken wordt de tekstuele informatie op een creatieve manier gepresenteerd, waardoor deze overzichtelijker is en prettiger consumeerbaar is dan een lap tekst. Ideaal voor bijvoorbeeld het uitleggen van een tijdlijn, bepaalde configuraties of een proces. Een infographic kan gerealiseerd worden in een 2D-stijl, maar er kan ook voor gekozen worden om een 3D-render in te zetten als basis. Dit type van 3D-visualisatie is uitermate geschikt om bijvoorbeeld machines of gebiedsontwikkeling uit te leggen.

Een infographic is ook dynamisch te maken door bepaalde elementen in het beeld klikbaar, of interactief, te maken. Dit wordt ook wel een interactieve infographic genoemd.


Voorbeeldprojecten

Laat je inspireren door infographics


Wanneer is een infographic goed?

Bij visualisatiebureau Indall hanteren we als belangrijkste criterium dat de inhoud goed moet overkomen. Voor ons is een infographic dan ook pas een goede infographic als de informatie goed is overgekomen. Maar uiteraard zijn er meer criteria voor een goede infographic. Zo is het belangrijk dat als je als bedrijf een infographic laat maken, dat deze visueel aansluit bij de huisstijl van je bedrijf, zodat mensen de afzender meteen herkennen. Daarnaast is het ook erg belangrijk om een goede verhouding tussen beeld en tekst te bepalen, zodat de kracht van de infographic maximaal ingezet wordt. Bovendien is het belangrijk om voor een moderne, en tevens tijdloze, stijl te gaan, zodat de inhoud van de infographic op een frisse manier gepresenteerd wordt en altijd in te zetten is.

Uitleggen, informeren, activeren of adverteren? Alles is mogelijk!
Informatie op een visuele manier wordt tot wel 4x zo goed begrepen dan puur tekst!
Een infographic is ideaal om informatie snel te delen. Online en offline.

Een interactieve infographic laten maken

Een moderne vorm van infographics, is het laten maken van een interactieve infographic. Dit is een normale infographic, waarbij verschillende gebieden klikbaar, oftewel interactief, zijn. De mogelijkheden van het laten maken van een interactieve infographic zijn eindeloos. Zo is het mogelijk meer informatie in de infographic toe te voegen, waar geïnteresseerden op kunnen klikken. Ook is het ideaal om in te zetten als productconfigurator of als naslagwerk op een iPad op de beurs. En daarnaast zorgt het voor meer interesse en betrokkenheid bij de kijker, doordat hij/zij actief betrokken is. Een interactieve infographic laten maken biedt dus veel mogelijkheden om informatie op een aantrekkelijke en moderne manier aan te bieden.


Vereisten goede infographic

Wat kost het laten maken van een (interactieve) infographic?

De kosten voor het laten maken van een infographic hangen erg af van de stijl. Een 2D stijl infographic met een aantal simpele iconen is makkelijker te realiseren dan een 3D stijl infographic. De prijs voor het laten maken van een infographic varieert dan ook. Het laten maken van een eenvoudige infographic begint bij €1.500 ex. btw, en afhankelijk van de stijl en wensen kan dit verder oplopen. Een interactieve infographic laten maken is prijziger, onder andere door de ontwikkelkosten. Een interactieve infographic laten maken begint bij €5.000 ex. btw.


Een (interactieve) infographic laten maken?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het laten maken van een infographic of interactieve infographic? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier!

Remco Guijs

Contact

    Remco Guijs

    Op de hoogte blijven van de nieuwste mogelijkheden?