Innovatieve animatiestudio gespecialiseerd in techniek

Dé animatiestudio voor 2D-, 3D, motion graphics- en uitleganimaties

Het is vaak een uitdaging om complexe onderwerpen op een heldere manier uit te leggen. Als animatiestudio is Indall gespecialiseerd in het realiseren van 2D-animaties en 3D-animaties voor techbedrijven. Wij geloven in de kracht van een heldere animatie en dat deze kan helpen om klanten en andere stakeholders te overtuigen. Bijvoorbeeld met een technische animatie van een machine, een pitchvideo of door een ingewikkeld proces helder uiteen te zetten.

Neem contact op met Animatiestudio Indall!

Roland Guijs

De mogelijkheden met animatiefilms

2D Animatiestudio

2D Animatie

Zet een 2D animatie in om ingewikkelde onderwerpen of abstracte systemen op een begrijpelijke manier uit te leggen. Helder, compact en in een modern en passend jasje. 

2D animatie

3D Animatiestudio

3D Animatie

Toon jouw product, dienst of systeem op een heldere en sprekende manier vanuit een extra dimensie. Ook zeer geschikt voor het visualiseren van machines en producten aan de hand van CAD modellen.

3D animatie

Uitleg Animatiestudio

Uitleganimatie

Neem de kijker stap voor stap mee in de uitleg. Op deze manier begrijpt de kijker de inhoud goed en komt de boodschap helder over. Ideaal voor handleidingen, procesbeschrijvingen of de customer journey.

Uitleganimatie

VR Animatiestudio

Virtual Reality Film (VR)

Op zoek naar een next-level ervaring? Met een VR Film wordt de kijker ondergedompeld in een digitale wereld. Neem de kijker mee naar onbereikbare plaatsen. De mogelijkheden zijn oneindig! 

Virtual reality film

Technische animatie

Aan de hand van een technische animatie is het eenvoudig om collega’s, leveranciers, klanten of investeerders mee te nemen in een verhaal. Er is alleen een 3D CAD model voor nodig! 

Technische animatie

Voorbeeldproject animatiestudio

Full-service animatie bureau

Een helder traject van briefing tot eindproduct


Indall is gespecialiseerd in het realiseren van animaties over complexe en technische onderwerpen. Onze collega’s hebben een achtergrond in de engineering, en begeleiden het traject van begin tot eind. Als animatiestudio ontzorgen we jou zo tijdens de realisatie van een animatiefilm dat het verschil gaat maken voor jouw bedrijf. Benieuwd hoe we dat doen? Lees dan verder. 

Een goed begin is het halve werk. De eerste stap is dan ook een uitgebreide bespreking, waarin wij zorgen dat we het bedrijf, het vraagstuk en de doelgroep begrijpen. Op basis van deze input en onze verdere analyse, bepalen we een strategie en komen we met een aantal voorstellen voor onder andere de stijl voor de animatie. 

In de volgende fase stellen we een script op, waarin de verschillende scènes zijn uitgewerkt. Ook wordt hier een eerste voorstel voor de voice-over aan het script toegevoegd met de eerste style-frames. De samenwerking met en feedback van de opdrachtgever is in deze fase cruciaal, om te zorgen dat alle informatie erin staat en dat het voorstel breed gedragen wordt.

Als alle seinen op groen staan, wordt er een storyboard ontwikkeld, waarop vervolgens de animatiefilm wordt gebaseerd. Onze animatoren vertalen de platte tekst naar een bewegend en pakkend geheel. Moet het een abstracte visualisatie zijn, of juist een fotorealistisch beeld? Alles is mogelijk.

De helft van een animatiefilm is het geluid, dus besteden we veel aandacht aan audiomastering met voice-overs, muziek en geluidseffecten. En voor oplevering passeert de animatie eerst een kwaliteitscontrole: klopt de balans, is de render van de juiste kwaliteit, en bovenal; is de boodschap helder?

Want wij zijn pas tevreden als jij het bent. 

Gespecialiseerd in tech, innovatie en verduurzaming
Creatief animatie bureau dat zich onderscheid met vernieuwende concepten.
Animaties op maat in unieke stijl en vormgeving.

Indall, animatiestudio voor technische animaties

Animaties speciaal voor technische bedrijven

Animatiestudio Indall is gespecialiseerd in het realiseren van animaties. Juist voor machines, technische processen en industriële installaties is de inzet van animatie perfect. Een groot voordeel van een animatie video is dat de afhankelijkheid van een werkend prototype en een geschikte locatie vervalt. Doordat alles digitaal is, zijn er geen fysieke beperkingen, zoals veiligheidshekken. Ook kunnen interne mechanismen eenvoudig getoond worden. Eventueel ondersteund door een voice-over is een 3D filmanimatie bij uitstek een ideale en laagdrempelige manier om complexe techniek inzichtelijk te maken voor een grote groep mensen.

Roland Guijs

Eerst sparren?

    Roland Guijs (oprichter)