Innovatief animatie bureau gespecialiseerd in techniek

Animatie bureau voor 2D-, 3D, motion graphics- en uitleganimaties

Het is vaak een uitdaging om complexe onderwerpen op een begrijpelijke manier uit te leggen. Een animatie video kan van pas komen bij het verduidelijken van complexe materie en het trekken van aandacht. Bovendien blijkt uit onderzoek dat animatie video’s een significant effect hebben op het langdurig onthouden van de boodschap door de beoogde doelgroep. Als animatiestudio is Indall gespecialiseerd in het realiseren van dergelijke 2D-animaties, 3D-animaties en technische animaties

Neem contact op met Animatie bureau Indall!

Roland Guijs

De mogelijkheden met animatie video’s

2D Animatiestudio

2D Animatie

Zet een 2D animatie in om ingewikkelde onderwerpen of abstracte systemen op een begrijpelijke manier uit te leggen. Helder, compact en in een modern en passend jasje. 

2D animatie

3D Animatiestudio

3D Animatie

Toon jouw product, dienst of systeem op een heldere en sprekende manier vanuit een extra dimensie. Ook zeer geschikt voor het visualiseren van machines en producten aan de hand van CAD modellen.

3D animatie

Uitleg Animatiestudio

Uitleganimatie

Neem de kijker stap voor stap mee in de uitleg. Op deze manier begrijpt de kijker de inhoud goed en komt de boodschap helder over. Ideaal voor handleidingen, procesbeschrijvingen of de customer journey.

Uitleganimatie

VR Animatiestudio

Virtual Reality Film (VR)

Op zoek naar een next-level ervaring? Met een VR Film wordt de kijker ondergedompeld in een digitale wereld. Neem de kijker mee naar onbereikbare plaatsen. De mogelijkheden zijn oneindig! 

Virtual reality film

Technische animatie

Aan de hand van een technische animatie is het eenvoudig om collega’s, leveranciers, klanten of investeerders mee te nemen in een verhaal. Er is alleen een 3D CAD model voor nodig! 

Technische animatie

Voorbeeldproject animatiestudio

Full-service animatie bureau

Een helder traject van briefing tot eindproduct


Indall is gespecialiseerd in het realiseren van animaties over complexe en technische onderwerpen. Onze collega’s hebben een achtergrond in engineering en begeleiden het traject van begin tot eind. Benieuwd hoe we te werk gaan? Lees dan verder!

Een goed begin is het halve werk. De eerste stap is dan ook een uitgebreid kennismakingsgesprek waarbij we jouw bedrijf, het vraagstuk en de doelgroep actief in behandelen. Op basis van deze input en onze verdere analyse, bepalen we een strategie en komen we met een aantal voorstellen voor onder andere de stijl van de animatie. 

In de volgende fase stellen we een script op waarin verschillende scènes zijn uitgewerkt. Ook wordt hier een eerste voorstel voor de voice-over aan het script toegevoegd met de eerste style-frames. Feedback van jou, de opdrachtgever, is in deze fase cruciaal om ervoor te zorgen dat alle informatie aanwezig is en het voorstel breed gedragen wordt.

Na akkoord op de conceptuele uitwerking, wordt er een storyboard ontwikkeld waar vervolgens de animatiefilm op wordt gebaseerd. Onze animatoren vertalen de platte tekst vervolgens naar treffende animatie beelden. Van abstracte visualisaties tot fotorealistische beelden. Alles is mogelijk.

De helft van een animatiefilm is het geluid, dus besteden we veel aandacht aan audiomastering met voice-overs, muziek en geluidseffecten. En voor oplevering passeert de animatie eerst een kwaliteitscontrole: klopt de balans, is de render van de juiste kwaliteit, en bovenal; is de boodschap helder?

Want wij zijn pas tevreden als jij dat bent. 

Gespecialiseerd in tech, innovatie en verduurzaming
Creatief animatie bureau dat zich onderscheid met vernieuwende concepten.
Animaties op maat in unieke stijl en vormgeving.

Animatiestudio voor technische animaties

Animatie bureau Indall is gespecialiseerd in het realiseren van animaties – specifiek voor technische bedrijven. Juíst voor het creëren van begrip voor machines, technische processen en industriële installaties is de inzet van animatie cruciaal. Een groot voordeel van een animatie video, is dat de afhankelijkheid van een werkend prototype en een geschikte locatie vervalt. Doordat alles digitaal is, zijn er geen fysieke beperkingen, zoals veiligheidshekken. Ook kunnen interne mechanismen eenvoudig getoond worden. Eventueel ondersteund door een voice-over is een 3D filmanimatie bij uitstek een ideale en laagdrempelige manier om complexe techniek inzichtelijk en begrijpelijk te maken.

Neem gerust contact op via onderstaand contactformulier voor een vrijblijvend advies gesprek!

Roland Guijs

Contact

    Roland Guijs (oprichter)