Verkoop jouw product of dienst met een promotievideo

Promotievideo laten maken

Om een product of dienst goed om de markt te zetten en potentiële geïnteresseerde kopers aan te spreken, is het zinvol om een promotiefilm te laten maken. Videoproductiebedrijf Indall is gespecialiseerd in het realiseren van promotievideo’s voor producten en diensten in de tech- en duurzaamheidssector. 

Promotiefilm laten maken? Neem contact op!

Remco Guijs

Wat is een promotiefilm?

Een promotievideo, ook wel promotiefilm genoemd, heeft altijd een zakelijke achtergrond. In de video wordt een product of dienst aangeprezen, om daarmee de kijker te inspireren tot aankoop. Promotievideo’s zijn altijd erg compact, en duren vaak tussen de 30-90 seconden. De onderscheidende kenmerken worden uitgelicht, om zo de kijker te overtuigen van de meerwaarde. Bedrijven in de tech sector laten een promotievideo maken om een nieuwe versie van hun product onder de aandacht te brengen, of om de specificaties helder te communiceren. Ook wordt een promotiefilm regelmatig ingezet om het eigen product te vergelijken met die van concurrenten, om zo de onderscheidende elementen extra te benadrukken. 


Voorbeeldprojecten

Laat je inspireren door promotievideo’s


Verschillende vormen van promotievideo’s

Er bestaan verschillende soorten promotiefilms, waarbij het verschil vooral zit in waar de video voor gebruikt wordt. Vaak worden er verschillende versies gemaakt, afhankelijk van het medium en locatie waar de promotievideo getoond wordt.


Meer begrip door een promotievideo

Overtuiging komt pas na begrip. Bij het laten maken van een promotievideo is het dus cruciaal om te zorgen dat de kijker de inhoud ook snapt. Maak de inhoud behapbaar en vermijd zoveel mogelijk jargon, tenzij er vanuit gegaan mag worden dat dit algemeen bekend taalgebruik binnen de sector is. Belangrijk is overigens om het verschil te duiden tussen een promotievideo en instructiefilm. In beide video’s kunnen namelijk vergelijkbare aspecten aan bod komen. Waar een promotievideo enkel gericht is op de verkoop van een product of dienst, is de instructiefilm juist bedoeld voor na de aankoop.


Ontwikkeling promotievideo

Verbeter de sales met een promotievideo

Met het laten maken van een promotiefilm heeft de salesafdeling een waardevolle tool in handen. Door de promotievideo online en offline te verspreiden, wordt de naamsbekendheid van het product of de dienst verhoogd. Ook kan er tactisch gekeken worden naar hoe video ingezet wordt in de salesfunnel , door bijvoorbeeld verschillende versies te maken voor verschillende contactpunten in de funnel. Een promotievideo kan zelfs ingezet worden als commercial. Hiervoor wordt vaak een kortere variant gemaakt, waarbij het taalgebruik en call-to-action (CTA) afgestemd zijn op de specifieke doelgroep. Kortom, er zijn voldoende redenen om een promotievideo te laten maken. Zeker in de techsector, waar producten vaak een hoge aanschafwaarde hebben, is de benodigde investering in verhouding relatief gering en is de kans groter dat je een potentiële klant overtuigt om jouw product of dienst te kopen. 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het laten maken van een promotievideo? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Remco Guijs

Contact

    Remco Guijs

    Op de hoogte blijven van de nieuwste mogelijkheden?