Meer bewustwording door een promotievideo

Promotiefilm

Om je product of dienst goed te vermarkten, is het noodzakelijk dat je doelgroep bewust is van de oplossing die je biedt. Met een promotiefilm speel je precies hier op in. Videoproductiebedrijf Indall is gespecialiseerd in het realiseren van promotievideo’s voor producten, systemen, concepten en diensten voor, al dan niet technische, bedrijven. Benieuwd hoe we jou kunnen helpen? Lees verder!

Promotiefilm laten maken? Neem contact op!

Remco Guijs

Wat is een promotiefilm?

Een promotievideo heeft altijd een commerciële intentie. In een dergelijke videoproductie wordt een product of dienst aangeprezen, om daarmee de kijker te overtuigen tot aankoop. Promotievideo’s zijn vaak vrij compact en duren tussen de 30-90 seconden. Hierin richtten wij ons niet zozeer op de bewustwording van het concrete product of de dienst, maar de bewustwording van de pijn, frustratie of het genot dat toegebracht wordt door de dienst of het product. Onderscheidende kenmerken worden uitgelicht, om zo de kijker te overtuigen van de meerwaarde van jouw merk. 


Voorbeeldprojecten

Laat je inspireren door promotievideo’s


Verschillende vormen van promotievideo’s

Er bestaan verschillende soorten promotiefilms, waarbij het verschil ‘m vooral in de toepassing van de video zit. Vaak worden er verschillende versies gemaakt, afhankelijk van het medium en locatie waar de promotievideo getoond wordt.


Meer begrip door een promotievideo

Overtuiging komt pas na begrip. Bij het laten maken van een promotievideo is het dus cruciaal om te zorgen dat de kijker de inhoud ook snapt. Maak de inhoud behapbaar en vermijd zoveel mogelijk jargon, tenzij er vanuit gegaan mag worden dat dit algemeen bekend taalgebruik binnen de sector is. Belangrijk is overigens om het verschil te duiden tussen een promotievideo en instructiefilm. In beide video’s kunnen namelijk vergelijkbare aspecten aan bod komen. Waar een promotievideo enkel gericht is op de verkoop van een product of dienst, is de instructiefilm juist bedoeld voor de fase ná een aankoop.


Ontwikkeling promotievideo

Verbeter de sales met een promotievideo

Met het laten maken van een promotiefilm heeft de salesafdeling van jouw organisatie een waardevolle tool in handen. Door de promotievideo online en offline te verspreiden, wordt de naamsbekendheid van het product, de dienst én het merk verhoogd. Hierbij werk je actief aan het mentale, associatieve beeld van jouw merk als oplossing voor probleem X of als dé expert in Y.

Aanvullend kan er gekeken worden naar hoe video tactisch ingezet wordt in de salesfunnel, door bijvoorbeeld verschillende versies te maken voor verschillende contactpunten in de funnel. Een promotievideo kan zelfs ingezet worden als commercial. Hiervoor wordt vaak een kortere variant gemaakt, waarbij het taalgebruik en call-to-action (CTA) afgestemd zijn op de specifieke doelgroep. Kortom, er zijn voldoende redenen en toepassingen voor het maken van een promotievideo. Zeker in de techsector. Waar producten vaak een hoge aanschafwaarde hebben, is de benodigde investering in verhouding relatief gering en is de kans groter dat je een potentiële klant overtuigt om jouw product of dienst te kopen. 


Promotievideo laten maken?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het laten maken van een promotievideo? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Remco Guijs

Contact

    Remco Guijs

    Op de hoogte blijven van de nieuwste mogelijkheden?