Helder informatie presenteren met een 3D animatie

3D animatie laten maken

3D Animaties zijn uiterst effectief om ingewikkelde onderwerpen en abstracte systemen uit te leggen. Als 3D animatie bureau in Midden-Nederland is Indall gespecialiseerd in animatievideo’s voor bedrijven en dé animatiestudio om een 3D animatie te laten maken. Animatie video’s geven stap voor stap een duidelijke uitleg van bestaande processen en concepten, waardoor ze simpel te begrijpen zijn voor iedereen.

3D animatie laten maken? Neem contact op!

Roland Guijs

Wat is een 3D animatie?

Bij een 3D animatie wordt er een volledig digitaal gemaakte video van driedimensionale objecten gerealiseerd. Hierdoor kan je aantrekkelijke en dynamische beelden maken die complexe systemen, ingewikkelde processen en abstracte onderwerpen ijzersterk in beeld brengen. Op deze manier wordt de kijker in een pakkende en toegankelijke 3D animatiefilm meegenomen. Om deze reden zijn animaties zo effectief bij het uitleggen van een complex concept.

Voor een 3D animatie wordt vaak gebruikgemaakt van 3D CAD modellen. Dit kunnen bestaande modellen zijn, of juist specifiek voor de 3D film ontwikkelde modellen zijn. Deze kunnen vervolgens in alle hoeken gedraaid worden, van een kleur of materiaal voorzien worden of juist een exploded-view tonen. Bij een exploded view wordt een product, concept of systeem uit elkaar getrokken, waardoor alle individuele elementen zichtbaar worden. Op deze manier kan met een 3D animatie een complex product, dienst of systeem helder in beeld gebracht worden.

Technische 3D animatie

3D animatie studio in Amersfoort

Indall is gespecialiseerd in moeilijke onderwerpen, makkelijk in beeld brengen met fotorealistische animaties. 3D animaties zijn namelijk zeer geschikt om ingewikkelde onderwerpen en abstracte systemen in beeld te brengen. De animaties geven een duidelijke uitleg van een proces en zijn daarom simpel te begrijpen voor iedereen. Daarnaast is het een effectief hulpmiddel om systemen die bijvoorbeeld onder de grond zitten, afgeschermd worden of moeilijk te filmen zijn, toch in beeld te brengen. Door een 3D animatie te laten maken wordt het verhaal, en daarmee de kijker, niet afgeleid door bijvoorbeeld hekwerk of schakelkasten. Als 3D animatie studio in midden-Nederland is Indall gespecialiseerd in ijzersterke animatiefilms over tech, innovatie en verduurzaming voor techbedrijven door heel Nederland.


Voorbeeldprojecten

Laat je inspireren met 3D animatie


4 voordelen van 3D animaties


Wat is een technische 3D animatie?

Als 3D animatie studio met een technische achtergrond is Indall gespecialiseerd in het maken van technische 3D animaties. In zo’n 3D animatie wordt een complex product, systeem of proces op een heldere manier gevisualiseerd. Door een technische 3D animatie te laten maken kan je als bedrijf jouw propositie duidelijk communiceren naar bijvoorbeeld klanten, aandeelhouders of investeerders. Voor een technische 3D animatie wordt er vaak gebruikgemaakt van een CAD model. Deze is namelijk meestal al in detail uitgewerkt en beschikbaar tijdens de ontwerpfase, en vormt daardoor een goed startpunt de ontwikkeling van een 3D animatie.


Technisch 3D geanimeerd beeld

Hoeveel kost het om een 3D animatie te laten maken?

De prijs van het laten maken van een 3D animatie hangt af van verschillende factoren. Zijn er bijvoorbeeld al CAD-modellen beschikbaar, of moeten deze aangekocht of zelf gemodelleerd worden? Daarnaast spelen er ook factoren mee zoals de lengte van de animatiefilm en de uiteindelijke stijl van de 3D film. Een fotorealistische animatievideo kost meer tijd om te maken dan een eenvoudige video zonder extra belichting of texturing. 

De kosten voor een eenvoudige 3D animatiefilm laten maken beginnen bij €6.000. Er zijn echter veel extra mogelijkheden voor maatwerk, zoals extra modellen, betere belichting, realistischere fysieke interactie met de omgeving of het laten componeren van custom muziek. Een maatwerk 3D animatie kost meestal meer dan €10.000 ex. btw.


Een 3D animatie laten maken over tech, innovatie en verduurzaming

Benieuwd naar het proces om een animatie te maken? 3D animatie studio Indall beschikt over ervaren 3D artists met een passie voor techniek, innovatie en verduurzaming. Mocht je voor een van onderstaande projecten een ervaren 3D animatiestudio zoeken, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Maak vrijblijvend een afspraak, dan kijken we samen wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen.

Roland Guijs

Contact

    Roland Guijs

    Op de hoogte blijven van de nieuwste mogelijkheden?