3D renders en technische CAD-animaties

3D rendering laten maken

Vrijwel alle technische bedrijven gebruiken een of meerdere 3D CAD pakketten in het ontwikkelingsproces van hun producten. Denk hier bijvoorbeeld aan FEA berekeningen of modellen als de basis voor technische tekeningen. Dergelijke technische CAD-bestanden zijn echter ook voor andere doeleinden te gebruiken. Deze 3D Modellen bieden namelijk ook veel mogelijkheden om kwalitatief hoogwaardige afbeeldingen van deze producten te maken. Technische visualisatiebureau Indall biedt de mogelijkheid om op basis van deze 3D CAD modellen afbeeldingen van hoge kwaliteit te maken, door middel van 3D rendering afbeeldingen. Dit kunnen bijvoorbeeld modellen van Solidworks of Autodesk Inventor zijn.

3D renders laten maken? Neem contact op!

Roland Guijs

Wat is een 3D render van een technisch product?

In veel gevallen, met name voor grotere producten, is het maken van productfoto’s van technische producten een complex en kostbaar proces. Het product dient namelijk losgezet te worden van de omgeving, er dient een studio gevonden te worden die genoeg ruimte heeft, etc. In dit soort gevallen is 3D Rendering van technische producten een ideale oplossing. Op basis van het technische 3D CAD model wordt een render gemaakt in geavanceerde software, waarbij bijvoorbeeld de verschillende materialen op een natuurlijke wijze gepresenteerd worden. Een groot voordeel van 3D visualisaties van technische producten is dat deze flexibel en makkelijk aan te passen is. Heeft u bijvoorbeeld voor een specifieke klant een andere kleurstelling van uw product of is het model leverbaar met verschillende type toeleverbanen? Doordat het een digitaal model betreft kunnen er snel en kostenefficiënt diverse varianten gemaakt en geleverd worden.

3D CAD rendering

Voorbeeldprojecten

Laat je inspireren met 3D rendering


Hoe zet ik 3D renders succesvol in voor mijn bedrijf? 

De 3D rendering van technische producten resulteert in een hoge kwaliteit afbeelding. Deze kunnen op diverse manieren worden ingezet. Denk bijvoorbeeld aan product brochures, social media content, op een beursstand of op de website. Door de technische 3D rendering afbeeldingen te gebruiken krijgen potentiële klanten of partners in een oogopslag een impressie en beeld van het product, zonder deze fysiek gezien te hebben. Ook kunnen er makkelijke bepaalde aspecten getoond worden, die normaal gesproken moeilijk te zien zijn, omdat ze bijvoorbeeld achter andere onderdelen zitten. 

Eye-catcher op uw website of beursstand
Flexibel en makkelijk aan te passen
Geen fysieke producten nodig voor een presentatie

Visualisatie van technische systemen zonder fysiek product

Zoals hierboven genoemd is, is het niet nodig om een fysiek product te hebben om deze te visualiseren door middel van 3D rendering van technische producten. Een 3D CAD model volstaat. Een groot voordeel hiervan is dat op deze manier al in een vroeg stadium afbeeldingen, dan wel animaties, van technische producten door 3D rendering gemaakt kunnen worden. Deze kunnen gebruikt worden om potentiële klanten te werven, om de ontwikkelingsfase te versnellen of om externe geïnteresseerde partijen te vinden. Zo kan een product al in de conceptfase getoond worden, voor de daadwerkelijke productie van een prototype.


3D rendering laten maken? 

Als renderbureau zijn we gespecialiseerd in het maken van 3d renders. Benieuwd naar de mogelijkheden voor het laten maken van 3d renders? Neem dan vrijblijvend contact met ons op!

Roland Guijs

Contact

    Roland Guijs

    Op de hoogte blijven van de nieuwste mogelijkheden?