Kennis altijd en overal beschikbaar met e-learning video

E-learning video’s laten maken?

Lifelong learning, e-learning, bijscholing, educatie en instructie nemen een steeds centralere rol in binnen de maatschappij. Door nieuwe ontwikkelingen en innovatie is bijscholing een vast onderdeel van bijna elke functie geworden. Dat kunnen zowel algemene vaardigheden en kennis zijn als productspecifieke instructies. Als videoproductiebedrijf met een technische achtergrond is Indall gespecialiseerd in het maken van e-learning video’s en -modules.

Navigeer direct

E-learning laten maken? Neem contact op!

Remco Guijs

Wat is een e-learning video?

Veel maakbedrijven hebben een hoge doorstroom van personeel en een wisselend aanbod qua productie. Het is dus essentieel om het leertraject zo kort mogelijk te houden, om personeel zo snel en lang mogelijk waarde te kunnen laten toevoegen. Digitale hulpmiddelen zoals instructievideo’s zijn hier een ideale oplossing voor. In een doelgerichte video wordt de installatie van een product op een heldere en visuele manier uitgelegd. Door een e-learning te laten maken wordt alle kennis makkelijk en op afroep beschikbaar gemaakt, wat voor de cursist, maak ook voor het bedrijf zelf, van enorme waarde is. 

E-learning laten maken kan vele doeleinden hebben. Het kan bedoeld zijn als document voor interne instructie, maar ook als een onderhoudsondersteuning voor de eindgebruiker. Ook zijn er steeds meer bedrijven die instructievideo’s voor technische producten laten ontwikkelen met het oog op de buitenlandse markt. Door producten in deelassemblage te versturen worden de verzendkosten beperkt en kan de eindassemblage door lokale partijen verricht worden. Behalve dat dit een aanzienlijke kostenbesparing oplevert, wordt tevens de reistijd van monteurs gereduceerd.


Een e-learning video laten maken kan op meerdere manieren

Als je overweegt een e-learning video te laten maken, dan zijn daar verschillende vormen voor. Een veel voorkomende vorm van e-learning video is een instructeur die de kennis uitlegt en vaak ook meteen beeldend maakt. Daarnaast wordt er steeds vaker gebruikgemaakt van uitleganimaties, waar met 2D of 3D animatie een abstract of moeilijk te filmen fenomeen wordt uitgelegd. Denk bijvoorbeeld aan de stromingen in een pijpleiding of de montage instructies voor een bepaald product. Een opkomende ontwikkeling is de inzet van interactieve video. Hier krijgt de kijker verschillende keuzes voorgeschoteld, en op basis van deze input wordt het verloop van de video aangepast. Zo kan er een custom e-learning gerealiseerd worden op een relatief eenvoudige wijze.


Ontwikkeling E-learning video

5 voordelen van e-learning met video


Benieuwd naar de mogelijkheden?

Mede-oprichter Remco Guijs deed namens de University of Twente onderzoek naar digitale bijscholing voor de technische sector en was projectleider bij de ontwikkeling van een academisch e-learning programma. Hij vertelt je er graag meer over tijdens een kennismakingsgesprek. Neem contact op middels onderstaand contactformulier!

Remco Guijs

Contact

    Remco Guijs

    Op de hoogte blijven van de nieuwste mogelijkheden?