Patiënten, klanten en collega’s informeren met medische video’s

Medische video’s

Goede zorg is iets wat mensen écht raakt, en regelmatig een kwetsbare doelgroep treft. Heldere en duidelijke voorlichting is dus cruciaal zodat mensen begrijpen wat ze moeten doen, wat er speelt of om ze betrokken te houden bij hun eigen proces. Een medische video in een ziekenhuis bijvoorbeeld, om zo de patiënt helder voor te lichten en hiermee een persoonlijk en efficiënt zorgproces te garanderen. Maar juist ook voor fabrikanten, om zo op een overzichtelijke manier hun producten en de voordelen hiervan helder uit te kunnen leggen. Met medische video’s helpt Indall de gezondheidszorg met duidelijk informeren.

Medische video
laten maken?
Neem contact op!

Remco Guijs

Medische animaties voor ziekenhuizen en zorginstellingen

In ziekenhuizen en andere zorginstellingen is heldere voorlichting essentieel. Bijvoorbeeld in de voorbereiding naar een gesprek of behandeling, als digitale bijsluiter of om een patiënt voor te lichten over vervolgstappen van zijn behandeling. Een medische video is hier erg geschikt voor. De video zal de beoogde boodschap helder en begrijpelijk behandelen, bereiken een groot publiek en zijn ook eenvoudig in meerdere talen te realiseren. Door de inzet van medische animaties als ziekenhuis, waarborg je de communicatie en voorlichting naar patiënten en andere stakeholders, en ontwikkel je persoonlijke en efficiënte zorg.


Medische video’s inzetten als healthcare fabrikant

Binnen de healthcare sector zijn er constant ontwikkelingen. Van nieuwe vaccins en beademingsapparaten, tot hybride operatiekamers waar op afstand de operatie uitgevoerd kan worden. Deze ontwikkelingen vereisen lange en kostbare ontwikkeltrajecten, waardoor het cruciaal is om eindgebruikers en potentiële afnemers in het proces mee te nemen. Het laten maken van een medische video of een medische animatie, waarin het product helder wordt uitgelegd, is een efficiënte manier om de werking te tonen en de kijker te overtuigen. Dit kan met videobeelden waarin het product in actie wordt getoond en bijvoorbeeld ook de eindgebruiker en patiënt in beeld komen, maar ook de inzet van 2D of 3D animatie kan een effectieve manier zijn om zo de processen goed uit te kunnen leggen, of om een product te tonen dat nog niet in productie is. Uiteraard kan video en animatie ook gecombineerd worden.


Voorbeeldprojecten

Laat je inspireren door gerealiseerde medische video’s


Medische video’s voor wetenschappelijke toepassingen

Overal ter wereld wordt uitgebreid en kwalitatief onderzoek gedaan naar uiteenlopende medische fenomenen. Dit gebeurt door farmaceutische instellingen om bijvoorbeeld medicijnen of apparaten te ontwikkelen, maar met name ook door academici op universiteiten. Om deze onderzoeken en de resultaten ervan op een overtuigende wijze met de buitenwereld, of intern, te communiceren, zijn heldere visualisaties of medische video’s uitermate geschikt. Bijvoorbeeld voor publicaties in wetenschappelijke tijdschriften, in het overtuigen van investeerders en andere stakeholders en voor presentaties op congressen. In een medische animatie of medische infographic kunnen de effecten op bijvoorbeeld celniveau goed in beeld gebracht worden. Juist voor de veelal complexe en ingewikkelde medische processen zegt een beeld meer dan duizend woorden. Daarnaast helpt een heldere visuele presentatie ook goed in het overtuigen en enthousiasmeren van het publiek. Mede hierom worden medische video’s voor wetenschappelijke toepassingen alleen maar belangrijker. 


Mediabureau voor medtech, innovatie en duurzaamheid

Op zoek naar een visualisatiestudio om een medische video of -animatie te laten maken? Indall is gespecialiseerd in het maken van elk soort hoogwaardige en moderne visualisaties. Neem vrijblijvend contact met ons op en we gaan graag in gesprek over de mogelijkheden!

Remco Guijs

Contact

    Remco Guijs

    Op de hoogte blijven van de nieuwste mogelijkheden?