Virtual Reality (VR) voor promotie, training en presentatie

Virtual Reality Film (VR) laten maken

Virtual Reality Film, beter bekend als VR, is een moderne manier om een video te bekijken. Door de bril wordt de kijker afgesloten van zijn of haar omgeving, waardoor de video veel directer wordt beleefd. Technische bedrijven kunnen dit bijvoorbeeld inzetten op beurzen of tijdens het opleiden van nieuwe mensen.

Navigeer direct

VR film laten maken?
Neem contact op!

Roland Guijs

Wat is Virtual Reality (VR)?

Voor een virtual reality (VR) ervaring draagt de kijker een speciale bril, of gebruikt een webbrowser, waarmee hij of zij 360 graden om zich heen kan kijken. Hierdoor krijgt de kijker het gevoel in een andere (virtuele) wereld te zijn en wordt meegenomen in een meeslepende video- of 3D animatie ervaring. 

Virtual Reality bril

VR voor technische bedrijven

Voor technische bedrijven biedt het laten maken van VR veel mogelijkheden. Vaak is het bijvoorbeeld niet mogelijk om fysiek een locatie te bezoeken, door beperkte bereikbaarheid of veiligheidsprocedures. VR is dan een uitstekend alternatief, omdat het de kijker een vergelijkbare ervaring geeft, maar dan vanuit een gecontroleerde omgeving. Dit kan bijvoorbeeld een zakenrelatie zijn, maar ook een geïnteresseerde student of een nieuwe collega die ingewerkt moet worden. 

Voor VR kan zowel 3D animatie als video ingezet worden. Door middel van 360 graden opnames wordt een ruimte gefilmd, welke vervolgens teruggekeken kunnen worden met de VR-bril. Zo waant de kijker zich als het ware in de productiehal of technische ruimte. 

Een voordeel van de inzet van 3D animatie voor VR bij technische bedrijven is dat de CAD-modellen meestal al beschikbaar zijn. Hierdoor is deze ook goed in te zetten tijdens concept presentaties of om in een machine te kunnen kijken.

3D-animatie, 360 video of motion graphics, het is allemaal mogelijk met VR.
Zorg voor een doeltreffende beleving door de kijker echt onder te dompelen.
Custom inzetbaar voor onder andere presentaties, beurzen en training.

VR video op beurzen en in presentaties

Een beursvloer is een drukke en chaotische omgeving, waarin een stukje focus en concentratie voor de bezoeker moeilijk te verkrijgen is. Terwijl dit juist wel cruciaal is om jouw boodschap goed over te brengen. 

Met een VR bril wordt de kijker geïsoleerd van zijn of haar omgeving, waardoor de focus volledig ligt op jouw boodschap. Dit kan bijvoorbeeld een innovatieve productpresentatie zijn, een interactieve ervaring of kijkje in de productieomgeving van morgen. Ook in presentaties is VR een waardevolle tool, om ook hier de genodigden onder te dompelen in een virtuele omgeving en hen zo te verrassen en overtuigen.VR video voor training en onboarding

In de onboarding en training van nieuw personeel is de inzet van VR een effectieve manier om cursisten en nieuw personeel te laten ervaren hoe hun werk gaat zijn. Een kwalitatieve VR video of animatie geeft namelijk een vergelijkbare beleving als in het echt. Laat iemand al in een virtuele krappe machinekamer rond bewegen. Of biedt het uitzicht en de hoogte van onderhoud boven op een windturbine door de bril heen. Zo zal hij of zij beter begrijpen wat er in het echt verwacht zal worden voor het in de praktijk meegemaakt te hebben.

Ook biedt VR een veilige omgeving, waar fouten gemaakt kunnen worden, zonder dat dit gevaarlijke gevolgen heeft. Zo kan iemand al zien wat potentiële risico’s of gevaren op de werkvloer zijn en hoe deze voorkomen kunnen worden, zonder dat deze zich eerst moeten voordoen.


Virtual reality film ontwikkeling

VR laten maken?

Voor technische bedrijven liggen er veel mogelijkheden in de inzet van VR-applicaties. Voor onboarding en training, maar ook op beurzen en voor salespresentaties. Indall is gespecialiseerd in het ontwikkelen van VR voor tech bedrijven. Door de technische achtergrond van het team, zijn we gewend actief mee te denken over complexe inhoud, en dit te vertalen naar overtuigende content. VR is een van de middelen die wij daarvoor inzetten.

Neem vrijblijvend contact op en ontdek welke mogelijkheden virtual reality heeft voor jouw bedrijf.

Roland Guijs

Contact

    Roland Guijs

    Op de hoogte blijven van de nieuwste mogelijkheden?