Concept visualisatie voor technische producten in de maakindustrie

Concept visualisatie laten maken

De ontwikkeling van nieuwe producten en diensten is voor veel bedrijven een belangrijke pijler in de bedrijfsvoering. De stap van een initieel idee naar een daadwerkelijk werkend prototype is een tijdsintensief en complex traject, met name als er meerdere partijen bij zijn betrokken. Door in een vroeg stadium het product inzichtelijk te maken door middel van een concept visualisatie, kan het ontwerpproces versneld worden en een groter draagvlak genieten. Visualisatiebureau Indall helpt technische bedrijven met het presenteren van hun innovaties door middel van concept visualisaties.

Visualisatie laten maken?
Neem contact op!

Roland Guijs

Wat is concept visualisatie?

Concept visualisatie is een manier om een idee, ontwikkeling of innovatie op een visuele manier te presenteren. Door bijvoorbeeld een schematische weergave of 3D render, wordt het idee gevisualiseerd. Waar nodig kunnen teksten extra uitleg en duiding geven. Concept visualisaties zijn zeer waardevol voor zowel intern, als extern, gebruik. Vaak zit het idee in het hoofd van een engineer, en is het moeilijk om dat duidelijk naar stakeholders te communiceren en hen in het proces mee te nemen. Door het concept te visualiseren, kan het idee eenvoudig gepresenteerd worden aan bijvoorbeeld de directie, maar ook externe partijen, zoals investeerders, aanbestedingscommissies of potentiële afnemers. Dit versnelt het ontwikkeltraject en bespaart geld. De voordelen:

  • In een vroeg stadium duidelijke productafbeeldingen en animaties
  • Meer inzicht bij de betrokken partijen en daarmee een verkort ontwikkeltraject
  • Kostenefficiënt een product of idee visueel maken
Voorbeeldprojecten

Laat je inspireren door concept visualisaties


Wanneer gebruik ik een concept visualisatie?

Het gebruik van 3D animatie of 3D rendering is een geschikte methode om in een vroeg stadium kwalitatieve beelden van het conceptuele product te realiseren. Op basis van een 3D CAD model kan het team van Indall realistische afbeeldingen of animaties maken in de vorm van een concept visualisatie. Een prototype is niet nodig, en de CAD modellen zijn meestal al aanwezig voor berekeningen. De mogelijkheden voor het visualiseren van een concept zijn daarom oneindig.

Denk bijvoorbeeld aan een concept presentatie voor een investeerder, voortgang updates aan de opdrachtgever of het begrip en inzicht verhogen onder de salesafdeling. Naast een kwalitatief hoogstaande afbeelding of animatie kan ons team van technisch geschoolde academici ook helpen met het inzichtelijk maken van de technische aspecten van het product of proces. Op deze manier kunnen de technische vooruitgang en onderscheidende elementen duidelijk in beeld gebracht worden en helder gecommuniceerd worden naar alle betrokkenen en geïnteresseerden.


3D-animatietechniek 3D-animatiefilm Technische animatie 3D CAD model 3D rendering

Concept visualisatie laten maken?

Benieuwd naar de mogelijkheden voor het laten maken van een concept visualisatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via onderstaand contactformulier!

Roland Guijs

Contact

    Roland Guijs

    Op de hoogte blijven van de nieuwste mogelijkheden?