Betrokken en actieve kijkers door interactieve video

Interactieve video

Wil je je publiek betrekken, boeien en activeren in een tijdperk waar video’s je om je oren vliegen? Geef dan de keuze aan de kijker door een interactieve video te laten maken! Daarmee ben je ontzettend onderscheidend ten opzichte van je concurrenten en zet je de doelgroep centraal. Ontdek de mogelijkheden van interactieve video’s!

Interactieve video laten maken?
Neem contact op!

Roland Guijs

Wat is een interactieve video?

Interactieve video is een vorm van video waar de kijker actief keuzes maakt. Dit kunnen vragen zijn, quizjes, of keuzes over het vervolg van de video. Een van de eerste grote lanceringen van interactieve video was door Netflix met Bandersnatch. Door antwoord te geven op meerkeuzevragen bepaalt de kijker het verloop van de video – welke dus uiteenlopende eindes kan hebben. Voor de inzet van interactieve video’s gebruikt Indall haar eigen ontwikkelde platform, of het platform van partner Ivory Studio. Benieuwd naar de voordelen van het laten maken van een interactieve video? Lees dan verder.

Voordelen van interactieve video’s voor bedrijven

Uit onderzoek blijkt dat interactieve video de hersenen veel actiever aanspreekt dan bij een ‘normale’, lineaire, video. Doordat de kijker zelf achter het stuur zit, krijgt hij of zij het gevoel in controle te zijn, waardoor de boodschap veel sneller opgenomen en opgeslagen wordt. Dit is waardevol in bijvoorbeeld een salestraject, omdat er meerdere USP’s op een toegankelijke manier uitgelicht kunnen worden. Maar ook in technische instructievideo’s of voor een e-learning is het waardevol om een interactieve video te laten maken, omdat de kijker dan op zijn of haar eigen tempo de informatie tot zich kan nemen en eventueel overhoord kan worden over de nieuw vergaarde kennis.

Interactieve video
Tot 4 keer meer betrokkenheid door kijkers
Er wordt 50% meer onthouden van de inhoud
De conversie groeit tot wel 5 keer

Mogelijke toepassingen binnen een interactieve video


Voorbeeldprojecten

Laat je inspireren door interactieve video’s

  • Succesverhaal met Dalupo

    “Het team van Indall wist onze techniek snel te vertalen naar een duidelijke 3D animatie. Het resultaat is boven verwachting!” – Hendrik Jan (eigenaar)

  • Spraakmakende campagne voor Groevenbeek

    “Dankzij een goed script en het gebruik van een interactieve speler hebben de heren er een waanzinnige interactieve ervaring van gemaakt” – Rein (manager marketing)


Werf personeel met interactieve video’s

Om goede mensen aan te trekken is het belangrijk om onderscheidend te zijn, zoals met een werken-bij website. De inzet van een wervingsvideo is al een goede manier om je bedrijf te presenteren en potentiële kandidaten aan te spreken, maar door een interactieve video te laten maken als recruitment video, wordt hier nog een extra laag aan toegevoegd.

Door aan de hand van vragen in de video meer te weten te komen over het opleidingsniveau, interesses en ervaring van een kandidaat, kunnen er direct geschikte vacatures gepresenteerd worden en de video’s toegespitst worden op zijn of haar voorkeuren. Denk aan tone-of-voice, maar ook het type mensen dat vertelt over hun ervaringen bij het bedrijf. Zo krijgen potentiële sollicitanten een beter beeld van het bedrijf en de functie.


Lees meer over…

Arbeidsmarktcommunicatie

Meer weten over arbeidsmarktcommunicatie voor bedrijven? Download dan gratis onze whitepaper. Hierin geven we praktische tips en inzichten om technisch talent te werven met video.

Download meteen
Whitepaper arbeidsmarktcommunicatie

Opleiden met interactieve video’s

Doordat interactieve video de hersenen veel actiever aanspreekt dan een ‘normale’, lineaire video, is deze manier van content erg geschikt als opleidingsmethode. Door een combinatie van video, teksten, afbeeldingen, animatie én vragen, krijgt de kijker een variërend aanbod voorgeschoteld. Dit zorgt ervoor dat de spanningsboog langer is en de stof sneller en beter opgenomen wordt.

Uitlegvideo’s en e-learning

Ook voor uitlegvideo’s is een interactieve toepassing een waardevolle toevoeging. Sowieso is de inzet van video al een goede toevoeging aan of vervanging van een geschreven handleiding, maar het toevoegen van interactieve elementen biedt veel mogelijkheden. Zo kan aan de hand van een aantal begin vragen de huidige situatie vastgesteld worden, waarna de juiste video getoond wordt. 

Door de kijker stapsgewijs door het installatieproces mee te nemen, worden er veel drempels weggenomen, zullen er minder installatiefouten zijn en zal de klanttevredenheid toenemen. 

Onboarding; veiligheid voorop

Veiligheid en veiligheidsprocedures zijn vaak een cruciaal onderdeel bij het inwerken van een nieuwe collega. Door een interactieve handleiding te maken kan je op een laagdrempelige wijze een nieuwe collega alle procedures en regels van het bedrijf uitleggen. Op een visuele manier schets je situaties en door het toevoegen van vragen wordt actief gecontroleerd of iemand het snapt.

Dit kan bijvoorbeeld over cyber security gaan, zoals; ‘Wat doe je als je een dergelijke mail ontvangt?’, tot het gebruik van PBM; ‘Moet je werkschoenen met stalen neuzen dragen binnen de gele lijnen?’. Door het onboardingstraject te standaardiseren, wordt de HR-afdeling ontlast en kan ervan uit worden gegaan dat iedereen op de hoogte is van de veiligheidsmaatregelen. Met het laten maken van een interactieve video wordt alle kennis gewaarborgd en op een aantrekkelijke manier gepresenteerd. 


Interactieve video voorbeeld

Video of animatie voor interactieve content?

Welke vorm, video of animatie, de beste keuze is, hangt af van de situatie. Een voordeel van live-action video is dat het een video persoonlijker maakt, wat voor bijvoorbeeld onboarding en in salestrajecten van technische producten een waardevolle toevoeging is. Voor instructie- of uitlegvideo’s is het maken van een interactieve animatie vaak geschikter, omdat dan heel flexibel meerdere modellen of configuraties getoond kunnen worden, afleidende randelementen geen probleem vormen en de kijker getoetst kan worden over de betreffende informatie.

Vaak wordt er gekozen voor een combinatie van beide vormen, om zo het beste van beide werelden te combineren. De videobeelden zorgen voor een persoonlijk karakter en realisme, doordat er echte mensen in beeld zijn, en de animaties bieden extra duidelijkheid.

Benieuwd naar de mogelijkheden om een interactieve video te laten maken? Neem contact met ons op, dan vertellen we er graag meer over!

Roland Guijs

Contact

    Roland Guijs

    Op de hoogte blijven van de nieuwste mogelijkheden?