Homepage > Een succesvolle promotievideo voor bedrijven in de technische sector laten maken

Een succesvolle promotievideo voor bedrijven in de technische sector laten maken


Videografie is een krachtige en veelgebruikte manier om een technisch product, complexe onderwerpen of een ingewikkeld proces in beeld te brengen. De werking van een product of dienst wordt binnen enkele minuten helder in beeld gebracht worden, eventueel ondersteund door een voice-over of grafische en/of geanimeerde elementen.
Op deze manier krijgt de klant binnen enkele seconden een overzicht van het bedrijf, de kwaliteit van het product en de manier van werken. Dit is efficiënter dan het gebruik van lange teksten of een enkele foto. Door het kijken van een video wordt de informatie beter onthouden door de doelgroep. Juist in de technische sector, waar kwaliteit en inhoud cruciaal zijn, is dit erg belangrijk.

Waar moet een succesvolle promotievideo aan voldoen? 

Een succesvolle promotievideo begint met een duidelijk doel. Welke doelgroep moet de video aanspreken en welke verhaallijn hoort daarbij? Moet de video informeren, inspireren of activeren? Naast doelgroep en verhaallijn is het belangrijk om de vorm van de video vast te stellen. Voor het maken van een succesvolle promotievideo zijn er verschillende videovormen mogelijk, waaronder: 

Welke vorm uiteindelijk gekozen wordt hangt af van het merk, de reputatie van het bedrijf, de doelgroep en bestaande huisstijl. Het team van Indall denkt graag mee over de mogelijkheden. 

Promotievideo laten maken door Indall B.V.

Waar moet een succesvol script aan voldoen?

De volgende stap is het opstellen van een duidelijk script, waarin het doel van de video besproken aan de hand van een probleemstelling, de visie en/of oplossing. Meestal wordt de video afgesloten met een Call to Action (CTA), om de doelgroep tot de gewenste actie te zetten.

Wat maakt een promotievideo succesvol?

Een succesvolle promotievideo komt tot stand met duidelijke en aantrekkelijke visuals van een product en/of dienst. Dit kan een 2D animatie, 3D animatie of een video van het product in werking zijn. 
Een promotievideo moet niet te lang duren, daarom is het van belang dat de beelden die voor de video gebruikt worden overzichtelijk en van hoge kwaliteit zijn. Om de inhoud extra te benadrukken en vertrouwen te creeeren, worden de beelden vaak gecombineerd met een interview of voice-over van een werknemer. Dit creëert een zeer sterk en overtuigend verhaal richting een potentiële klant en geeft een gezicht aan het bedrijf. Dit verhoogt het vertrouwen dat potentiële relaties in het bedrijf. 

Meer informatie over het maken van een succesvolle promotievideo?

Neem contact met ons op via [email protected] of plan een gratis kennismaking in!


Ja, ik wil vrijblijvend kennismaken