Homepage > Cases > Een eigentijdse 3D productpresentatie van een verticaal transporteur

Een eigentijdse 3D productpresentatie van een verticaal transporteur

De weergegeven video betreft een fragment uit de film.
De toonaangevende en gerenommeerde material handling producent Qimarox bedacht een innovatieve verticaal transporteur voor de maakindustrie. Deze verticaal transporteur wordt gebruikt voor het bufferen en transporten van grote capaciteiten. Dit product was een sterke aanvulling op het assortiment, voorzag in de uitdagingen van klanten en had bovendien grote potentie in andere sectoren. Zonder demomodel is het alleen een hele uitdaging om de (potentiële) klant te overtuigen, mede omdat deze zich wereldwijd bevinden. Daarom werd om hoge prototype en presentatie kosten te voorkomen Indall ingeschakeld toen het idee enkel bestond uit een goed idee en een paar kladblokschetsen. Zij vertaalde het concept naar een video presentatie die niet alleen heerlijk is om naar te kijken, maar ook inhoudelijk klopt, inspireert en het product verder bracht naar de realisatiefase.

 

“Indall is in staat met weinig input een technisch concept te vertalen in een heldere, aantrekkelijke presentatie. Een productanimatie diende als vroegtijdig demo model, waardoor wij klanten konden overtuigen en ons eigen team konden inspireren. Hierdoor versnelden wij het verkoopproces en bespaarden wij dure demomodellen”  – Pieter Hannessen, oprichter/eigenaar Qimarox B.V.

 

Van productconcept naar overtuigende presentatie door 3D product animatie

Als creatief bureau met ruime ervaring in de material handling sector, dacht Indall mee hoe de doelgroep overtuigd moet worden van de Qimarox TwinSorter. Door creativiteit en procesmanagement met technische kennis en ervaring samen te brengen, is een opvallende presentatie ontwikkeld, welke de verwachtingen van de opdrachtgever overtreffen.

Verhoogde resultaten en gereduceerde kosten voor de maakindustrie

Nieuwe toepassingsmogelijkheden worden getoond aan de hand van heldere videorenders, om zo diverse sectoren te inspireren. Hierin wordt rekening gehouden met een balans tussen inhoud, spanningsboog en doelgroep en het type digitale format dat ingezet is. De vroegtijdige 3D visualisatie had veel voordelen:

 

  • Met ijzersterke 3D animatie wordt een productpresentatie digitaal ervaren en worden kostbare demomodellen overbodig. Unieke animatie die de aandacht verdient verhoogt bovendien betrouwbaarheid en wekt emotie op. Zo wordt de presentatie beter herinnerd.
  • Niet alleen de standaard configuratie zijn in beeld gebracht, maar ook belangrijke details, inspirerende configuraties en de context worden haarscherp uitgelicht. Integratoren en eindklanten worden geïnspireerd over de vele inzetmogelijkheden die aanwezig zijn bij dit nieuwe systeem, zoals de mogelijkheden voor e-commerce fulfilment.
  • Een heldere en inzichtelijke digitale versie van het concept geeft het salesteam van Qimarox handvatten om zelfverzekerd te verkopen en is een moderne brochure voor de klant.
  • Qimarox bespaarde vroegtijdige ontwikkelingskosten van een prototype en kwam versneld in de volgende fase van productontwikkeling. Bovendien leverde de presentatie een bestand met geïnteresseerde klanten op, waardoor de productie snel opgestart kon worden.
  • Met veel kennis in engineering dacht Indall actief mee bij verdere uitwerking van het model en ontwikkelde het extra configuraties. Dankzij ervaring in zowel engineering als communicatie, kon Indall de presentatie snel realiseren en ging de inhoud niet verloren door de vorm.

Indall dacht zowel mee bij de technische ontwikkeling van het systeem, als op strategisch niveau bij de realisatie van het systeem. Als eindproduct ontving Qimarox een productpresentatie met uitgebreide film waarin de verscheidene mogelijkheden worden weergegeven. Momenteel is de lift succesvol in productie en gebruikt Qimarox’ marketing- en verkoopafdeling deze film voor haar activiteiten.

Meer weten over het maken van instructievideo’s voor complexe onderwerpen, neem dan contact met ons op of plan een gratis kennissessie!