Homepage > Cases > Meerjarig animatiepartner van netbeheerder TenneT

Meerjarig animatiepartner van netbeheerder TenneT

Indall maakt de 2D animaties, 3D films en infographics voor netbeheerder TenneT
Als winnaar van de aanbesteding visualisaties en motion graphics, is Indall de komende jaren animatiepartner van netbeheerder TenneT. Volgens de beoordelingscommissie heeft Indall dé expertise in huis om complexe vraagstukken te vertalen naar ijzersterke en doeltreffende video’s. Mede daarom scoorde Indall in de gunningsbeslissing op alle vlakken met 100%.

Er zit een goed tempo in de animatie en is prachtig in de stijl van TenneT gebracht. (…) Indall weet met hun technische achtergrond goed aan te sluiten bij TenneT.” -Beoordelingscommissie TenneT

Complexe vraagstukken vertalen naar heldere video’s

Midden in de energietransitie heeft TenneT een flinke uitdaging, om innovaties te versnellen en dit duidelijk te communiceren met haar achterban. Maar hoe communiceer je over abstracte en complexe thema’s als netcongestie en offshore netaansluitingen? Als animatiepartner van de netbeheerder, ontzorgt Indall hierin.

Dankzij de technische achtergrond en sectorkennis van Indall, wordt TenneT actief begeleid bij het strategisch inzetten van visualisaties zoals 2D- en 3D-animatie. Hierdoor heeft het team van TenneT concrete handvatten om complexe technische vraagstukken zichtbaar te maken.

Gestandaardiseerde animaties voor TenneT

Standaardisatie voor snelle en efficiënte oplevering

Voor TenneT is een korte doorlooptijd en snelle levering noodzakelijk. Daarom ontwikkelde Indall een klant-specifieke geautomatiseerde bibliotheek. Hiermee kunnen in een handomdraai scenes van een animatie worden opgebouwd. Zo neemt niet alleen de doorlooptijd af, maar ook de investering per video.

Ben je benieuwd geworden naar de mogelijkheden van animatie en motion graphics? Neem dan contact op of plan een gratis kennissessie in.

Ja, ik wil vrijblijvend kennismaken