Homepage > Merk & reputatie > 2D animatie laten maken

2D animatie laten maken

Wat is een 2D animatie?

Een 2D animatie, of tweedimensionale animatie, bestaat uit bewegende illustraties, muziek en een voice-over. Zo kan je producten, processen en systemen in een video helder uitleggen. Graphic design (ook wel 2D-animatie) is bekend geworden door de animatiefilms van Disney, en wordt bovendien veel ingezet voor bedrijfsfilms, educatieve video’s, explanimations en videocampagnes.

2D animatie studio in Amersfoort

Indall is gespecialiseerd in moeilijk onderwerpen makkelijk in beeld brengen door middel van 2D video. Heldere animaties zijn namelijk cruciaal om ingewikkelde onderwerpen en abstracte systemen inzichtelijk uit te leggen. De animaties geven een duidelijke uitleg van het proces en zijn simpel te begrijpen voor iedereen. Daarnaast is het een effectief hulpmiddel om complexe onderwerpen op een begrijpelijke manier in beeld te brengen. Als 2D animatiestudio in midden-Nederland is Indall gespecialiseerd in animatievideo’s voor bedrijven.

Wat kost een 2D animatie?

De kosten voor een videoanimatie hangen van veel factoren af. De prijs per minuut hangt bijvoorbeeld af van de tekenstijl, het animatietempo en de voice-over.

Een standaard 2D animatie, waarbij illustraties uit een database gebruikt worden, kan al gerealiseerd worden vanaf €3.200. Je kan ook kiezen voor op maat gemaakte illustraties, en extra tijd steken in het bepalen van een videostrategie. De investering in een maatwerk animatie start bij €5.500,-.

Neem contact op met de 2D animatoren van Indall om vrijblijvend een prijsindicatie te ontvangen. Zij vertellen je dan alles wat je moet weten over het maken van een animatie en denken graag met je mee.

Animatiestudio in Utrecht (Indall BV) visualiseert techniek, innovatie en verduurzaming aan de handig van graphic design

5 voordelen van 2D animaties voor technische bedrijven

  • Moeilijke onderwerpen simpel uitleggen met een explanimation. Bij een illustratie blijven alleen de écht belangrijke onderdelen over. Hierdoor voorkom je afleidende elementen en blijft de focus op wat je wilt uitleggen.
  • Een video zonder acteurs of personen. Sta je liever zelf niet op camera? Of wil je geen gebruik maken van acteurs? Getekende animaties zijn tijdloos, en voorkomen dat als een collega weggaat de video niet meer gebruikt kan worden.
  • Creëer unieke perspectieven. Met behulp van animatie kunnen situaties worden weergegeven die anders onzichtbaar of onmogelijk te filmen zijn. Geef een helicopterview van een groot terrein of toon de de belangrijkste kenmerken van een machine.
  • Een systeem of product vroegtijdig visualiseren. Je hebt een goed idee, maar je kan het moeilijk uitleggen. Herken je dat? Door in een vroeg stadium het product inzichtelijk te maken met conceptanimaties, kan het ontwerpproces versneld worden en bespaar je kostbare tijd.
  • Een zakelijke film zonder gedoe. Bespaar tijd met het regelen van een productieplanning, quitclaims en een cameraploeg over de vloer door gebruik te maken van animatievideo’s.

Kan een animatie als bedrijfsvideo?

Een animatie is zeer geschikt als bedrijfsvideo. Met een corporate animatie kan je de unieke eigenschappen van jouw bedrijf laten zien, zonder dat er filmbeelden gemaakt hoeven te worden. Op deze manier val je in je eigen stijl op tussen de concurrenten. Laat in 1 minuut jouw propositie zien en val op.

De 2D animatie makers in Amersfoort van Indall BV maken animaties voor bedrijven en organisaties

Een 2D animatie laten maken over techniek, innovatie en verduurzaming

Benieuwd naar het proces om een animatie te maken? Indall’s team beschikt over 2D animatie makers met een passie voor techniek, innovatie en verduurzaming. Mocht je voor een van onderstaande projecten een ervaren animatiestudio zoeken, dan ben je bij ons aan het juiste adres.

Een 2D animatie laten maken door het team van Indall?

Onze ervaren animatoren in regio Utrecht hebben veel 2D- en 3D animaties gemaakt voor veel technische organisaties, multinationals en commerciële bedrijven. Daarom helpen wij je graag verder. Neem contact met ons op of plan vrijblijvend een kennismakingssessie.


Ja, ik wil vrijblijvend kennismaken