Homepage > Technische 3D Animatie en Rendering

Technische 3D Animatie en Rendering


Tegenwoordig werk het gros van de technische bedrijven met een of meerdere 3D CAD pakketten in het ontwikkelingsproces van hun producten. Denk hier bijvoorbeeld aan FEA berekeningen of modellen als de basis voor technische tekeningen.

Deze 3D Modellen bieden echter ook veel mogelijkheden om kwalitatief hoogwaardige afbeeldingen van deze producten te maken. Indall biedt de mogelijkheid om op basis van deze 3D CAD modellen door middel van rendering afbeeldingen te maken van hoge kwaliteit. Dit kunnen bijvoorbeeld modellen van Solidworks of Autodesk Inventor zijn.

3D Rendering van technische producten

In veel gevallen, met name voor grotere producten, is het maken van productfoto’s van technische producten een complex en kostbaar proces. Het product dient namelijk losgezet te worden van de omgeving, er dient een studio gevonden te worden die genoeg ruimte heeft, etc. In dit soort gevallen is 3D Rendering van technische producten een ideale oplossing. Op basis van het technische 3D CAD model wordt een render gemaakt in geavanceerde software, waarbij bijvoorbeeld de verschillende materialen op een natuurlijke wijze gepresenteerd worden. Een groot voordeel van 3D Rendering van technische producten is dat deze flexibel en makkelijk aan te passen is. Heeft u bijvoorbeeld voor een specifieke klant een andere kleurstelling van uw product of is het model leverbaar met verschillende type toeleverbanen? Doordat het een digitaal model betreft kunnen er snel en kostenefficiënt diverse varianten gemaakt en geleverd worden.

De 3D Rendering van technische producten resulteert in een hoge kwaliteit afbeelding. Deze kunnen op diverse manier worden ingezet. Denk hier bijvoorbeeld aan product brochures, social media content, op een beursstand of op de website. Door de technische 3D Rendering afbeeldingen te gebruiken krijgen potentiële klanten of partners in een oogopslag een impressie en beeld van het product, zonder deze fysiek gezien te hebben. Ook kunnen er makkelijke bepaalde aspecten getoond worden, die normaal gesproken moeilijk te zien zijn, omdat ze bijvoorbeeld achter andere onderdelen zitten.


Voordelen van Technische 3D Animatie en Rendering

Eye-catcher op uw website of beursstand
Flexibel en makkelijk aan te passen
Professionele uitstraling
Geen fysieke producten nodig voor een presentatie


3D Animatie van technische producten

Naast het produceren van stilstaande beelden van technische producten door middel van 3D Rendering, kunnen er ook animaties van gemaakt worden. Hiermee kan op een visuele en inzichtelijke manier de werkingsprocessen van uw producten getoond worden, zonder een fysiek product nodig te hebben. Ook kunnen er makkelijk bepaalde elementen uitgelicht worden, kunnen modulaire modules inzichtelijk getoond worden of kan het product in een bepaalde omgeving gezet geworden. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Voor een voorbeeld hiervan verwijzen we graag naar de video getoond op deze pagina.

Visualisatie van technische producten zonder fysiek product

Zoals hierboven genoemd is, is het niet nodig om een fysiek product te hebben om deze te visualiseren door middel van 3D Rendering en animatie voor technische producten. Een 3D CAD model volstaat. Een groot voordeel hiervan is dat op deze manier al in een vroeg stadium afbeeldingen, dan wel animaties, van technische producten door 3D Rendering gemaakt kunnen worden. Deze kunnen gebruikt worden om potentiele klanten te werven, om de ontwikkelingsfase te versnellen of om externe geïnteresseerde partijen te vinden. Zo kan een product al in de conceptfase getoond worden, voor de daadwerkelijke productie van een prototype.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via [email protected] of bel (+31)33 7009 714.