Homepage > Sales & digitalisering > 3D-modelrendering voor complexe techniek

3D-modelrendering voor complexe techniek

Techniek en innovatie zichtbaar maken met professionele renders

In de ontwikkeling van producten door bedrijven wordt steeds meer gebruikgemaakt van 3D-modelrendering in combinatie met 3D-CAD-modellen van bijvoorbeeld SolidWorks. Zo worden deze onder andere ingezet voor FEA-simulaties. Render bureau Indall maakt op basis van deze modellen fotorealistische 3D-modelrenderingen.

De voordelen van 3D-modelrendering in de technische maakindustrie

Een groot voordeel van het gebruik van 3D-CAD-modellen voor modelrendering is de hoge mate van flexibiliteit. Anders dan bij bijvoorbeeld fotografie is er bij 3D-modelrendering geen afhankelijkheid van een (prototype-)model of een geschikte locatie. Dat is ideaal als er bijvoorbeeld nog geen prototype beschikbaar is of als het product zich in het buitenland bevindt. Een ander voordeel hiervan is dat een voorwerp op deze manier gemakkelijk vrijgezet kan worden van zijn omgeving. Hierdoor ontstaat een heldere afbeelding, zonder afleidende elementen van een industriële omgeving, hekwerk of schakelkasten. Ook is de inzet van 3D-modelrendering ideaal voor variërende producten. Doordat alles digitaal is, kan er gemakkelijk een andere module van het product aan de afbeelding toegevoegd worden of kan voor een bepaalde klant de machine in een specifieke kleurstelling getoond worden.

Het inzetten van technische 3D-modelrendering voor complexe techniek

De toepassingen van 3D-modelrenders zijn oneindig. Zo kunnen deze bijvoorbeeld gebruikt worden op de website, in productbrochures of als banners op een beurs. Een groot voordeel is dat het gehele product, ongeacht de grootte, duidelijk op een afbeelding staat, in hoge kwaliteit en volledig vrij van de omgeving. Daarnaast kunnen ook bepaalde interne elementen gemakkelijk zichtbaar gemaakt worden en op die manier getoond worden.


De 3 voordelen van 3D-modelrendering op basis van een CAD model

flexibel aan te passen
op basis van bestaande 3D-CAD-modellen
volledig naar wens te produceren

Roland Guijs Oprichters van Indall B.V. in 2023 gericht op het versnellen van techniek, innovatie en verduurzaming

Benieuwd hoe Indall kan ondersteunen in het maken van hoogwaardige renderingen van complexe techniek?

Met creatieve concepten en ijzersterke animaties zorgen wij dat jij impact kan maken. Neem contact met ons op via [email protected] of plan een gratis kennismaking in!


Ja, ik wil vrijblijvend kennismaken

Roland Guijs, mede-oprichter Indall