Homepage > 3D Rendering in SolidWorks

3D Rendering in SolidWorks


In de ontwikkeling van producten door bedrijven wordt steeds vaker gebruikgemaakt van 3D CAD modellen. Zo worden deze onder andere ingezet voor FEA simulaties. Indall maakt fotorealistische 3D CAD modellen maken op basis van technische processen of producten gemaakt door uw bedrijf in SolidWorks.

3D Rendering van een CAD model gebouwd in SolidWorks kent een groot voordeel, namelijk de hoge mate van flexibiliteit. Anders dan bij bijvoorbeeld fotografie ben je hierbij niet afhankelijk van een (prototype)model of een geschikte locatie om te fotograferen of te filmen. Ideaal als er bijvoorbeeld nog geen prototype beschikbaar is, of als het product in het buitenland staat.

Een ander voordeel van 3D Rendering is dat een voorwerp op deze manier makkelijk vrijgezet kan worden van zijn omgeving. Hierdoor ontstaat een heldere afbeelding, zonder afleidende elementen van een industriële omgeving, hekwerk of schakelkasten. Ook is 3D Model Rendering ideaal voor variërende producten. Doordat alles digitaal is, kan er gemakkelijk een andere module van het product aan de afbeelding toegevoegd worden, of kan voor een bepaalde klant de machine in een specifieke kleurstelling getoond worden.

De toepassing van 3D Model Renders zijn oneindig. Zo kunnen deze bijvoorbeeld gebruikt worden op de website, in productbrochures of als banners op een beurs. Daarnaast kunnen ook bepaalde interne elementen makkelijk zichtbaar gemaakt worden en op die manier getoond worden in onder andere manuals.


Inzetmogelijkheden 3D Model Rendering in SolidWorks

Gemakkelijk inzetten voor FEA simulaties
Onafhankelijkheid van locatie en prototype
Breed toepasbaar voor marketing en manuals

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via info@indall.nl of bel (+31)6 589 388 98.