Homepage > Cases > 145 miljoen voor CO2 export hub in Port of Antwerp dankzij technische visualisatie

145 miljoen voor CO2 export hub in Port of Antwerp dankzij technische visualisatie

Heldere communicatie in subsidie aanvragen is cruciaal, en de inzet van technische visualisatie, zoals 3D renders en verhelderende afbeeldingen, is hiervoor een zeer geschikte manier. Indall hielp een consortium van Europese partijen als Air Liquide en Fluxys met het behalen van een subsidie van 145 miljoen van het financieringsprogramma CEF-E. De visualisaties werden ingezet bij de aanvraag, maar ook internationaal door de pers gepubliceerd.

Om de klimaatdoelen van Parijs te behalen is het afvangen en opslaan van CO2 cruciaal. De haven van Antwerpen wil dit realiseren met het project Antwerp@C, door CO2 vloeibaar te maken en te transporten naar offshore opslaglocaties. Voor de financiering hiervan werd een aanvraag ingediend bij de Europese commissie. De Franse multinational Air Liquide benaderde Indall met het verzoek om het voorstel in een heldere visualisatie weer te geven, en zo de commissie te overtuigen.

3D-renders van infrastructuur voor inzicht en overzicht

De ontwikkeling van de CO2 export hub is een wereldwijde primeur, en daarmee een technologische innovatie die moeilijk te begrijpen is. Het uitleggen en visueel maken van de infrastructuur is dan ook cruciaal om alle betrokkenen mee te nemen in het proces. Indall modelleerde op basis van bouwtekeningen en deels bestaande CAD-modellen een set afbeeldingen van het systeem. In deze SolidWorks renders is in een oogopslag helder wat de verschillende componenten van het systeem zijn, en hoe deze functioneren in het grotere geheel.

En met succes, want de joint-venture aanvraag van Air Liquide, Fluxys Belgium en Port of Antwerp-Bruges bij de Europese Commissie is goedgekeurd.

Indall Technische Visualisatie 3D Render Duurzaamheid Air Liquide Fluxsys Antwerp@C

Informatieve afbeeldingen voor een subsidie

In het project zijn vele stakeholders betrokken, van de verschillende partijen. Indall stemde met al de verschillende betrokkenen hun belang af, en vertaalde dit naar de juiste elementen in de set afbeeldingen. Omdat de subsidie in de conceptfase is aangevraagd, waren er nog veel onduidelijkheden over de exacte invulling en uitvoering van de export hub. Hiervoor ontwikkelde Indall verschillende 3D modellen van technische componenten, om zo tot een kloppend geheel te komen. Zo is duidelijk te zien dat de export hub bestaat uit een installatie om de CO2 vloeibaar te maken, een ondergrondse pijpleiding, opslagunits en kades voor de transportschepen. Dankzij de technische expertise en achtergrond van Indall werden de opdrachtgevers ontzorgd en werd het subsidietrajecten ondersteund.

Meer weten over het maken van een 3D rendering voor het verhelderen van een complex onderwerp? Neem dan contact met ons op of plan een gratis kennissessie!