Homepage > Cases > Informatieve videoserie over duurzaamheid met Change Inc.

Informatieve videoserie over duurzaamheid met Change Inc.

Een informatieve videoserie laten maken over duurzaamheid is de ideale manier om concrete tips en uitleg te geven aan een breed publiek. In samenwerking met het toonaangevende B2B platform over duurzaamheid Change Inc.,ontwikkelt Indall een videoserie over verduurzamen, gericht op bedrijven. In de serie gaat Romy in gesprek met bedrijven over hun best practices op onderwerpen als vastgoed en afvalverwerking.

Webseries voor de zakelijke markt, met doelgerichte inhoud

Change Inc. liet een webserie maken, om haar imago en merkbekendheid te verbeteren, en richtte zich daarom en nam daarom haar doelgroep mee in de verschillende overwegingen op het gebied van duurzaamheid. Om dit te bereiken, is er gekozen voor een long format video in reportagevorm, waarin Romy in gesprek gaat met bedrijven en experts en hun om adviezen vraag.

Full service videoproductiebedrijf voor duurzaamheid

Aan de hand van grondig onderzoek vooraf werd er een script opgesteld, waarin de verschillende thema’s aan bod komen. Indall begeleide hierbij elke stap van het filmproductieproces. Van het bepalen van de strategie en de voorbereidingen voor de opnames tot de uitvoering op set en de afwerking en oplevering van de film.

Video en 2D-animatie combineren

Indall vertaalde inhoudelijke informatie naar een interessant format, waarin op een laagdrempelige en toegankelijke manier de inhoud wordt getoond. Hier is gekozen voor een combinatie van 2D animatie en filmbeelden. Zo wordt met motion graphics relevante informatie in beeld getoond, welke meteen concreet gemaakt wordt aan de hand van een bedrijfsbezoek bij bijvoorbeeld Renewi of Vattenfall. Deze combinatie zorgt ervoor dat inhoud en vorm op een luchtige manier samengebracht worden. Met name voor B2B bedrijven is deze vorm van videocontent zeer interessant, omdat hiermee inhoud wordt gecommuniceerd op een manier die zeer relevant is voor de doelgroep. Indall ontzorgt bedrijven in ontwikkeling van dergelijke videoformats, om zo hun doelgroep te inspireren en een sterke reputatie als merk op te bouwen.

Meer weten over het maken van een informatieve videoserie over duurzaamheid? Neem dan contact met ons op of plan een gratis kennissessie!