Homepage > Cases > AM Klimaatpositief: van duurzaamheidsvisie naar 2D animatiefilm

AM Klimaatpositief: van duurzaamheidsvisie naar 2D animatiefilm

Een toekomstvisie kan heel abstract lijken. Dan zijn aantrekkelijke 2D animaties voor duurzaamheidscommunicatie een uitstekend manier om deze ambities concreet te maken. Indall hielp Gebiedsontwikkelaar AM om hun toekomstvisie in beeld te brengen met een onderscheidende 2D animatiefilm.

“De video is supergoed ontvangen en staat inmiddels online. We gaan hem veel gebruiken komend jaar!” – Maarten Markus, Manager Duurzaamheid

Animaties inzetten voor duurzaamheidscommunicatie.

De bouwsector is een van de grootste CO2-vervuilers ter wereld. Maar bij AM Gebiedsontwikkeling nemen ze het voortouw om daar verandering in te brengen met een ijzersterke visie: AM Klimaatpositief! De gebiedsontwikkelaar verduurzaamt niet alleen gebouwen met biobased materialen en duurzame energieopwekkers, maar zet een extra stap gaat door de hele omgeving bij het proces te betrekken. Een krachtige boodschap, die zich goed laat vertalen naar een animatie.

Een moeilijke boodschap uitleggen met een 2D animatie

Om op te vallen met een duurzaamheidsvisie, is gekozen voor motion graphics. Een combinatie van grafische vormgeving met foto’s, maakte het namelijk mogelijk dat de complexe boodschap binnen enkele minuten in beeld gebracht wordt en succesverhalen meteen in beeld komen. Met de juiste combinatie van beeld, een enthousiaste voice over en up-tempo muziek was een boodschap die onthouden wordt gegarandeerd.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van 2D animaties voor duurzaamheidscommunicatie?

Ja, ik wil vrijblijvend kennismaken