Homepage > Video Maakindustrie

Video Maakindustrie


In de huidige wereld verschuift de focus steeds meer richting het digitale domein. Klantencontact en presentaties krijgen steeds meer digitale elementen in zich. En ook bijvoorbeeld beurzen, bij uitstek de manier om fysieke ontmoetingen te hebben met partners, worden steeds meer gedomineerd door videoschermen, VR-experiences en visueel toelichten op bijvoorbeeld een iPad. Veel evenementen zijn zelfs alleen nog maar online, of zijn in een hybride variant.

Om diverse redenen kan het tonen van een fysiek model van een product aan een (potentiële) partner niet mogelijk zijn, terwijl in de maakindustrie het product van essentieel belang is. De vervoerskosten kunnen buiten proportioneel hoog zijn, er kunnen fysieke beperkingen als formaat zijn, of dat er simpelweg nog geen prototype beschikbaar is. In dit geval kan een video uitkomst bieden. In enkele minuten wordt een product getoond, de werking beschreven en worden de USP’s inzichtelijk gemaakt.

De voordelen van een video voor de maakindustrie

Indall voorziet bedrijven in de maakindustrie van en adviseert bij de productie van een video. Een dergelijke video voor bedrijven in de maakindustrie kan op verschillende manieren ingezet worden. Een algemene bedrijfsvideo kan als start van een bedrijfspresentatie gebruikt worden, om zo de andere partij op een moderne en vlotte manier de kernwaarden, producten of diensten en onderscheidende elementen van het bedrijf te tonen.

De video kan eenzelfde doel dienen op de website, om bezoekers een korte en aansprekende samenvatting te geven van het bedrijf. Als de interesse is gewekt, zullen potentiele partners eerder geneigd zijn verder te lezen of contact op te nemen. Ook kan de video op social media ingezet worden om meer online betrokkenheid te genereren.

Daarnaast kan een product specifieke video gemaakt worden, een zogeheten productvideo. Voor bedrijven in de maakindustrie is dergelijke video erg interessant, aangezien dit de mogelijkheid biedt om een belangrijk of interessant product uit hun gamma uit te lichten en in de spotlight te zetten voor potentiele partners of klanten. In een dergelijke video kan de werking van het product uitgelegd worden, de meerwaarde ervan en de onderscheidende factoren t.o.v. de concurrentie.

Deze video kan enkel bestaan uit videobeelden, maar ook bijvoorbeeld ondersteund worden door 2D of 3D CAD animaties. Op deze manier kunnen specifieke elementen op een grafische manier uitgelegd en verduidelijkt worden, of kunnen er interne elementen van het product getoond en desgewenst uitgelegd worden. Dit kan alles kan ondersteund worden met een voice-over.


Voordelen van een Video voor de Maakindustrie

Geeft anderen helder inzicht in uw product
Groter bereik bij potentiële klanten en partners
USP’s en technische functionaliteiten duidelijk in beeld
Past in een professionele en moderne marketingstrategie

Inzet

Zoals hierboven genoemd kan een video voor de maakindustrie op verschillende manieren ingezet worden. Denk hier bijvoorbeeld aan vertoningen op een videowand op een beurs, of juist op een iPad in de hand van een verkoper, om een bepaald product visueel te tonen aan een potentiele partner. Inzet op de website of in nieuwsbrieven kan een geschikte manier zijn om de bestaande doelgroep meer inzicht te geven in het bedrijf in het algemeen, of specifiek in een product. Daarnaast kan met de juiste inzet van bijvoorbeeld Google AdWords of betaalde promoties op LinkedIn extra aandacht en bereik gegeneerd worden voor een product. Video is hier bij uitstek een geschikt platform voor, aangezien het een breed scala aan aspecten direct inzichtelijk maakt en daarnaast geprefereerd wordt door de algoritmes van grote social media partijen als Google en Facebook. Op deze manier kan een video voor de maakindustrie leiden tot meer inzicht bij klanten, personeel en potentiële partners en tot meer leads leiden.


video maakindustrie door Indall B.V. 2023 Remco Guijs Roland Guijs

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via [email protected] of bel (+31)33 7009 714.