Homepage > Technische animatie gebaseerd op een 3D-CAD-model

Technische animatie gebaseerd op een 3D-CAD-model


Het gros van de technische bedrijven werkt tegenwoordig met een of meerdere 3D-CAD-pakketten in het ontwikkelingsproces van hun producten. Denk bijvoorbeeld aan FEA berekeningen of modellen als de basis voor technische tekeningen. Naast het produceren van stilstaande beelden van technische producten door middel van 3D-rendering, kunnen er ook animaties van gemaakt worden. 

Met behulp van deze animaties maakt Indall op een visuele en inzichtelijke manier de werkingsprocessen van uw producten duidelijk, zonder een fysiek product nodig te hebben. Ook kunnen er makkelijk bepaalde elementen uitgelicht worden, kunnen modulaire modules inzichtelijk getoond worden of kan het product in een bepaalde omgeving gezet geworden. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Voor een voorbeeld hiervan verwijzen we graag naar de video getoond op deze pagina.

Visualisatie van technische producten zonder fysiek product

Doordat een CAD-model uit Autodesk Inventor of SolidWorks volstaat is het niet nodig om een fysiek product te hebben om deze te visualiseren. Een groot voordeel hiervan is dat op deze manier al in een vroeg stadium afbeeldingen, dan wel animaties, van technische producten door 3D-rendering gemaakt kunnen worden. Deze kunnen gebruikt worden om potentiële klanten te werven, om de ontwikkelingsfase te versnellen of om externe partijen te vinden die geïnteresseerd zijn. Zo kan een product al in de conceptfase getoond worden, voor de daadwerkelijke productie van een prototype.


Voordelen technische animatie op basis van 3D-CAD-model


eye-catcher op uw website of beursstand
flexibel en makkelijk aan te passen
professionele uitstraling
geen fysieke producten nodig voor een presentatie

3D-animatietechniek 3D-animatiefilmTechnische animatie3D CAD model3D rendering


Roland Guijs Oprichters van Indall B.V. in 2023 gericht op het versnellen van techniek, innovatie en verduurzaming

Benieuwd naar de mogelijkheden van een technische animatie? Neem contact met ons op via [email protected] of bel (+31)33 7009 714.