Homepage > Sales & digitalisering > 3D-rendering vanuit SolidWorks, Inventor of Siemens

3D-rendering vanuit SolidWorks, Inventor of Siemens


In de ontwikkeling van producten door bedrijven wordt steeds vaker gebruikgemaakt van 3D-rendering met CAD-modellen. Zo worden deze onder andere ingezet voor FEA simulaties. Veel gebruikte software hiervoor zijn SolidWorks van Dassault Systèmes, Solid Edge van Siemens en Autodesk Inventor. Deze 3D-CAD-modellen kunnen echter ook voor andere doeleinden worden ingezet, zoals het maken van een fotorealistische 3D-rendering vanuit SolidWorks of een 3D-animatie film.

Het model uit de 3D-ontwerp software moet vaak omgezet worden naar een bestandstype dat ook door de animatie software, zoals Cinema 4D of 3ds Max, geopend kan worden. Een veelgebruikt bestandsformaat is het .step file formaat. Als het model is ingeladen, dienen er vaak nog wat aanpassingen plaats te vinden voordat het model ook daadwerkelijk geschikt is om te gebruiken als basis voor een animatie of render. Vervolgens kan het daadwerkelijke animatie proces van start gaan.

De toepassing van 3D-Renders zijn oneindig. Zo kunnen deze bijvoorbeeld gebruikt worden op de website, in productbrochures of als banners op een beurs. Daarnaast kunnen ook bepaalde interne elementen makkelijk zichtbaar gemaakt worden en op die manier getoond worden in onder andere manuals. Ook is 3D Model Rendering ideaal voor variërende producten. Doordat alles digitaal is, kan er gemakkelijk een andere module van het product aan de afbeelding toegevoegd worden, of kan voor een bepaalde klant de machine in een specifieke kleurstelling getoond worden.


Voordelen van 3D-rendering vanuit SolidWorks, Inventor of Siemens

kosten efficiënt door gebruik van bestaande modellen
onafhankelijkheid van locatie en prototypes
volledig aan te passen naar wensen en specificaties


Roland Guijs Oprichters van Indall B.V. in 2023 gericht op het versnellen van techniek, innovatie en verduurzaming

Indall maakt 3D-renders van techniek en innovatie

Benieuwd hoe Indall kan ondersteunen bij 3D-rendering vanuit SolidWorks, Inventor of Siemens? Met creatieve concepten en ijzersterke animaties zorgen wij dat jouw 3D modellen vertaald worden naar ijzersterke productfoto’s.

Bel direct met Roland  of  plan een kennismaking

Roland Guijs, mede-oprichter Indall