Homepage > Sales & digitalisering > 3D-filmanimatie voor technische producten en systemen

3D-filmanimatie voor technische producten en systemen


Een 3D-filmanimatie waarin complexe technologie wordt geanimeerd is een ideale manier om de werking van een technisch product visueel te maken. Op basis van een bestaand 3D-CAD-model kan de werking van de machine of het proces geanimeerd worden en op die manier vastgelegd en toegelicht worden in een video.

Waarom kiezen voor 3D-filmanimatie?

Een groot voordeel hiervan is dat de afhankelijkheid van een werkend prototype en een geschikte locatie vervalt. Doordat alles digitaal is, zijn er geen fysieke beperkingen zoals veiligheidshekken. Ook kunnen interne mechanismen eenvoudig getoond worden. Eventueel ondersteund door een voice-over is een 3D-filmanimatie bij uitstek een ideale en laagdrempelige manier om complexe techniek inzichtelijk te maken voor een grote groep mensen.

Ook kan op deze manier een conceptidee of -product gevisualiseerd worden, dan wel een proces dat niet met het blote oog te zien is. Denk hier bijvoorbeeld aan thermodynamische principes, stromingen of juist de nieuwste innovatie van de R&D-afdeling. 

3D-filmanimatie voor The Global Irrigation Project
Een voorbeeld van 3D-filmanimatie voor The Global Irrigation Project

Technische producten en systemen in beeld brengen met animatie

De inzet van 3D-filmanimatie is flexibel. Zo kunnen verschillende modules van een product getoond worden en kunnen de locatie en functie ervan gemakkelijk worden uitgelegd en aangepast worden. Ook zijn de kleurstellingen en gebruikte materialen flexibel en fotorealistisch te kiezen. Uiteraard kan een 3D-filmanimatie ook gebruikt worden als aanvulling op videobeelden. Al met al is het een ideale combinatie om uw product helder en visueel in beeld te brengen.

Het maken van een animatie is in principe een proces zonder beperkingen. Immers, alles kan digitaal ontworpen en gemaakt worden. Hierdoor is het echter wel van belang om op tijd na te denken over hoe de film, aangezien aanpassingen vaak tijdsintensief zijn. Om dit te proces zo soepel mogelijk te laten verlopen, werkt Indall met een vaste procedure, bestaande uit zes stappen. Deze zes stappen zijn uitgebreid te lezen op de pagina over het proces van van het maken van een 3D-animatiefilm.


De voordelen van 3D-filmanimatie

maakt interne mechanismen inzichtelijk
visualiseert onafhankelijk van een fysiek product of locatie
past flexibel aan voor productvariaties


Roland Guijs Oprichters van Indall B.V. in 2023 gericht op het versnellen van techniek, innovatie en verduurzaming

Technische producten en systemen in beeld brengen met 3D-filmanimatie?

Benieuwd hoe Indall kan ondersteunen in het maken van hoogwaardige 3D animaties? Met creatieve concepten en ijzersterke animaties zorgen wij dat jij impact kan maken.

Bel direct met Roland  of  plan een kennismaking

Roland Guijs, mede-oprichter Indall