Homepage > Online evenement

Online evenement


Een virtuele beurs kan heel nuttig zijn wanneer u te maken heeft met exposanten van over de hele wereld of wanneer een fysiek evenement even niet mogelijk is. Voordelen van een online event zijn bijvoorbeeld de onafhankelijkheid van een locatie en tijdstip. Met de huidige digitale ontwikkelingen zijn de mogelijkheden voor een online evenement eindeloos en hierdoor een goed of beter alternatief voor een fysieke tradeshow.

Persoonlijk contact met partners, geïnteresseerden en leveranciers is waar het om draait tijdens een beurs. Voornamelijk om bestaande contacten warm te houden en nieuwe connecties te maken. Indall helpt het persoonlijke en netwerkgerichte karakter van fysieke evenementen om te zetten in een interactieve ervaring, waarbij het persoonlijke contact van een fysieke tradeshow behouden blijft. Een online omgeving kan langere tijd op het internet blijven staan, waardoor het mogelijk is om op elk gewenst moment even terug te gaan om informatie op te zoeken en video’s te bekijken. Dit in tegenstelling tot een fysiek event, die na een aantal dagen weer wordt afgebroken.

Basecamp

Een variant van een online evenement is een zogeheten basecamp. Dit is een in 2D of 3D ontworpen online omgeving, waarin er verschillende gebieden te herkennen zijn. Dit kunnen stands of bedrijven zijn, maar ook verschillende divisies, sectoren of groepen informatie. Elk gebied in de online omgeving is klikbaar, en verwijst door naar een los onderdeel. Dit kan een bijvoorbeeld een (animatie)video zijn, tekstuele informatie, een FAQ platform of een live-evenement. De basecamp zelf kan ook geanimeerde elementen bevatten en responsief zijn op de gebruiker, of een vaste afbeelding zijn.

Hybride evenement

Maar ook een hybride evenement is mogelijk. Door een online en fysiek evenement te combineren is het mogelijk voor beursgangers om zich te oriënteren op de virtuele beursvloer voorafgaand aan de beurs. Hierdoor kunnen geïnteresseerden vooraf specifieke vragen formuleren die ze tijdens de fysieke beurs aan exposanten kunnen stellen. Geïnteresseerderen kunnen hierdoor nog beter geholpen en geïnformeerd worden. Daarnaast is een hybride tradeshow uitermate geschikt voor exposanten met zowel een lokaal en internationaal netwerk. Zo kunnen lokale partners en leveranciers het event fysiek bezoeken, terwijl internationale partners en leveranciers de beurs online kunnen bijwonen als het niet mogelijk is om te reizen. Doordat het persoonlijk contact behouden blijft bij een online evenement, kunnen geïnteresseerden uit het buitenland eenvoudig vragen stellen en gewenste informatie opvragen. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend kostenefficiënt doordat reis- en verblijfskosten komen te vervallen als belangstellenden uit het buitenland het evenement virtueel kunnen bijwonen.


Voordelen Online Evenement

volledig naar wens in te delen
onafhankelijk van locatie en tijdstip
aantrekkelijk voor exposanten met een lokaal en internationaal netwerk
Benieuwd naar de mogelijkheden van een online of hybride event? Neem contact met ons op via [email protected] of bel (+31)33 7009 714.