Homepage > Merk & reputatie > Animatie voor de technische industrie

Animatie voor de technische industrie


Indall is gespecialiseerd in animatie voor de technische industrie.

In de technische industrie wordt vaak gewerkt met complexe technologie. Door middel van animatie is het mogelijk om de werking van een technisch proces of product visueel en inzichtelijk te maken voor onder andere bedrijfspresentaties of beurzen. Met een animatie voor de technische industrie kan de meest complexe technologie makkelijk uitgelegd worden aan mogelijke partners, leveranciers en geïnteresseerden. Ook een driedimensionale animatie is mogelijk en eenvoudig te realiseren op basis van een 3D-CAD-model.

Een groot voordeel van animatie is dat de afhankelijkheid van een werkend prototype en een geschikte locatie vervalt. Doordat een animatie digitaal is zijn er geen fysieke beperkingen. Denk bij fysieke beperkingen bijvoorbeeld aan veiligheidshekken of het transport van een prototype van beurs naar beurs. Een animatie is daardoor ontzettend kostenefficiënt en kan het ontwikkelproces versnellen. Zo word al snel duidelijk of potentiële partners geïnteresseerd zijn en eventueel willen investeren.

Animatie voor technische industrie

Daarnaast is de inzet van animatie flexibel. Zo kunnen verschillende interne mechanismes en modules van een product getoond worden en kan de locatie en functie van onderdelen makkelijk worden uitgelicht. Ook zijn de kleurstellingen en gebruikte materialen flexibel en fotorealistisch te kiezen en eenvoudig aan te passen. Zo is het mogelijk om bij elke potentiële partner een ander ontwerp te presenteren, afgestemd op de voorkeuren en wensen van hun bedrijf.

Uiteraard kan een animatie gebruikt worden als aanvulling op videografie. Op deze manier kan de ideale combinatie ingezet worden om uw product helder en visueel in beeld te brengen en complexe technologie begrijpelijk te maken.


Voordelen van Animatie voor technische industrie

maakt complexe technologie inzichtelijk
pas animaties flexibel aan voor productvariaties
visualiseer onafhankelijk van een fysiek product of locatie


Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via [email protected] of bel (+31)33 7009 714.

Roland Guijs Oprichters van Indall B.V. in 2023 gericht op het versnellen van techniek, innovatie en verduurzaming

Indall maakt animaties over techniek, innovatie en verduurzaming

Benieuwd hoe Indall kan ondersteunen in het maken van hoogwaardige animaties? Met creatieve concepten en ijzersterke animaties zorgen wij dat jij impact kan maken.

Bel direct met Roland  of  plan een kennismaking

Roland Guijs, mede-oprichter Indall