Homepage > Innovatie & ontwikkeling > Conceptvisualisatie voor technische producten in de maakindustrie

Conceptvisualisatie voor technische producten in de maakindustrie

Innovatie versnellen met doeltreffende conceptvisualisaties

De technische producten en systemen van Qimarox worden vroegtijdig in beeld gebracht dankzij doeltreffende conceptvisualisatie
Een voorbeeld van conceptvisualisatie van technische producten: de Twinsorter van Qimarox

De ontwikkeling van nieuwe producten en diensten is voor veel bedrijven een belangrijke pijler in de bedrijfsvoering. De stap van een initieel idee naar een daadwerkelijk werkend prototype is een tijdsintensief en complex traject, met name als er meerdere partijen bij zijn betrokken. Door in een vroeg stadium het product inzichtelijk te maken met conceptvisualisatie van technische producten, kan het ontwerpproces versneld worden en een groter draagvlak genieten.

Wat is een geschikte visualisatie voor mijn bedrijf?

Het gebruik van 3D-animatie of 3D-rendering is een geschikte methode om in een vroeg stadium hoge kwalitatieve beelden van het conceptuele product te realiseren. Op basis van 3D-CAD-modellen biedt Indall de mogelijkheid om realistische afbeeldingen of animaties te maken in de vorm van een conceptvisualisatie. De mogelijkheden voor het visualiseren van een concept zijn daarom oneindig.

Denk bijvoorbeeld aan een conceptpresentatie voor een investeerder, voortgangsupdates aan de opdrachtgever of het begrip en inzicht verhogen onder de salesafdeling. Naast een kwalitatief hoogstaande afbeelding of animatie kan ons team van technisch geschoolde academici ook helpen met het inzichtelijk maken van de technische aspecten van het product of proces. Op deze manier kunnen de technische vooruitgang en onderscheidende elementen duidelijk in beeld gebracht worden en helder gecommuniceerd worden naar alle betrokkenen en geïnteresseerden.


De voordelen van conceptvisualisatie voor technische producten

in een vroeg stadium duidelijke productafbeeldingen en animaties
meer inzicht bij de betrokken partijen
kostenefficiënt een product of idee visueel makenInnovatie versnellen met doeltreffende afbeeldingen?

Benieuwd hoe Indall kan ondersteunen in het maken van hoogwaardige conceptvisualisaties van technische producten in de maakindustrie?

Bel direct met Remco  of  plan een kennismaking

Remco Guijs, mede-oprichter Indall