Homepage > Innovatie & ontwikkeling

Innovatie & ontwikkeling


Nederland is bij uitstek een land dat bruist van innovatie en ontwikkeling. Van de klapschaats, de onderzeeboot en de microscoop tot de EUV van ASML: het zijn allemaal uitvindingen van Nederlandse bodem. Voor een geslaagde uitvinding en innovatie zijn twee cruciale elementen nodig: een goed idee en geduld. Om van een goed idee tot een product te komen zijn er investeerders, toeleveranciers, medeontwikkelaars en andere betrokkenen nodig. Goede communicatie is cruciaal om te overtuigen, maar ook om samen te innoveren.

Heldere communicatie is cruciaal voor het overbrengen van een belangrijke boodschap

Indall helpt innovatieve, ambitieuze bedrijven om met sterke visualisaties hun boodschap naar buiten te brengen. Of het nou een startup of een groot concern betreft, heldere communicatie is essentieel. En juist in een cruciale fase als de conceptualisatiefase is dit broodnodig. De stap van een initieel idee naar een daadwerkelijk werkend prototype is een complex traject, met name als er meerdere partijen bij zijn betrokken. Door in een tijdig stadium het product inzichtelijk te maken voor de partijen kan het ontwerpproces versneld worden en een groter draagvlak genieten tijdens de ontwikkeling.

De inzet van 3D animatie voor het versnellen van innovatie

Het gebruik van bijvoorbeeld 3D animatie van innovatieve machines is een geschikte methode om in een vroeg stadium hoge kwalitatieve beelden van het conceptuele product te realiseren. Op basis van 3D-CAD-modellen biedt Indall de mogelijkheid om realistische afbeeldingen of animaties te maken. De ontwikkelingsmogelijkheden hiervoor zijn oneindig.

Indall ondersteunt bij het maken van daadkrachtig communicatiemateriaal

Indall helpt onder andere bij conceptpresentaties voor een investeerders, zorgt voor voortgangsupdates aan de opdrachtgevers en verhoogt het begrip en inzicht onder de salesafdelingen. Naast een kwalitatief hoogstaande afbeelding of animatie kan het team van technisch geschoolde academici ook helpen met het inzichtelijk maken van de technische aspecten van het product of proces. Op deze manier kunnen de technische vooruitgang en onderscheidende elementen duidelijk in beeld gebracht worden en helder gecommuniceerd worden naar alle betrokkenen en geïnteresseerden. Zo kunnen technische bedrijven zich focussen op datgene waar ze écht goed in zijn: de wereld verbeteren met baanbrekende innovatie.

Ook voor tenders en subsidies is visualisatie een uitstekende manier om onderscheidend te zijn en op te vallen. In een aanbesteding worden vele uren gestoken, met als resultaat een uitgebreid rapport. De beoordelende commissie heeft echter niet altijd voldoende achtergrondkennis van het onderwerp en ontvangt meerdere aanmeldingen. Het helder communiceren van de propositie is dus cruciaal. Door te investeren in een sterke infographic, afbeelding of video komt de boodschap beter naar voren, waardoor de kans op toekenning toeneemt.

Roland Guijs Oprichters van Indall B.V. in 2023 gericht op het versnellen van techniek, innovatie en verduurzaming

Benieuwd hoe Indall jou kan helpen om ontwikkelingen te versnellen en innovaties om de markt te brengen?

Met een werktuigbouwkunde achtergrond, denkt Roland Guijs graag mee bij de visuele positionering van jouw innovaties en ontwikkelingen. Neem contact met Roland op via 06-589 388 98 of plan hieronder een gratis kennissessie in.


Ja, ik wil vrijblijvend kennismaken