Homepage > Educatie & instructie

Educatie & instructie


Lifelong learning, e-learning, bijscholing, educatie en instructie nemen een steeds centralere rol in in de maatschappij. Door nieuwe ontwikkelingen en innovatie is bijscholing een vast onderdeel van bijna elke functie geworden. Dat kunnen zowel algemene vaardigheden en kennis zijn als productspecifieke instructies.

Video’s inzetten voor heldere en visuele instructie in de maakindustrie

Veel maakbedrijven zien een hoge doorstroom van personeel en een wisselend aanbod qua productie. Het is dus essentieel om het leertraject zo kort mogelijk te houden, om personeel zo snel en lang mogelijk waarde te kunnen laten toevoegen. Digitale hulpmiddelen zoals instructievideo’s zijn hier een ideale oplossing voor. In een doelgerichte video wordt de installatie van een product op een heldere en visuele manier uitgelegd. Dit kan bedoeld zijn als document voor interne instructie, maar ook als een onderhoudsondersteuning voor de eindklant. Ook zijn er steeds meer bedrijven die instructievideo’s voor technische producten laten ontwikkelen met het oog op de buitenlandse markt. Door producten in deelassemblage te versturen worden de verzendkosten beperkt en kan de eindassemblage door lokale partijen verricht worden. Behalve dat dit een aanzienlijke kostenbesparing oplevert, wordt tevens de reistijd van monteurs gereduceerd.Educatie in de vorm van een e-learning is dé trend van 2023

Bijscholingen en opleidingen vinden steeds minder fysiek plaats. Online lesmaterialen, hybride learning of een volledige e-learning ter educatie of voor instructie, er zijn tal van variaties en smaken mogelijk. En niet zonder reden, want online leren biedt veel mogelijkheden. Denk aan het leren waar en wanneer iemand wil, de mogelijkheid om iets te pauzeren en opnieuw te bekijken en de optie voor een volledige persoonlijke leerervaring. Indall helpt bedrijven om de informatie om te zetten naar een vorm waarin de boodschap en kennis op een kundige manier worden gecommuniceerd, om tot een zo efficiënt mogelijk opleidingstraject te komen. Denk bijvoorbeeld aan een volledige e-learning, korte informatievideo’s of een online omgeving voor hybride leren.  

Benieuwd hoe Indall jou kan helpen met het ontwikkelen van een e-learning?

Remco Guijs deed namens de University of Twente onderzoek naar digitale bijscholing voor de technische sector en was projectleider bij de ontwikkeling van een academisch e-learning programma. Zijn kennis zet hij graag in voor de ontwikkeling van een effectieve instructievideo. Neem contact met Remco op via 06-428 940 87 of plan een gratis kennissessie in.


Ja, ik wil vrijblijvend kennismaken