Homepage > Beursvideo laten maken voor een technisch bedrijf

Beursvideo laten maken voor een technisch bedrijf


Vakbeurzen, bij uitstek de manier om fysieke ontmoetingen te hebben met nieuwe klanten, worden steeds meer gedomineerd door (short-form) video, explainers, en animaties. Om op te vallen tussen de concurrenten is het belangrijk om informatie snel, helder en efficiënt over te dragen naar een geïnteresseerde klant. 

Met een korte video kan je een potentiële klant inspireren, informeren en activeren. Vertoon op grote schermen op de stand een pakkende animatie of video, die bezoekers naar jouw stand trekt. Vervolgens kunnen er op iPads korte video’s aangeboden worden, zodat de bezoeker in zijn of haar tempo door het productaanbod kan bladeren, die helder en visueel wordt uitgelegd. 


Over Indall B.V. 2023

Een ander voordeel van beursvideo’s is het feit dat de video kan worden afgespeeld in meerdere talen. Aangezien een beurs altijd lawaaiig is, is het slim om de video te voorzien van ondertiteling. Door aan te bieden in meerdere talen kan een grotere doelgroep aangesproken worden. 

Waar komt een beursvideo het beste tot zijn recht?

Naast het inspireren, informeren en activeren van een grote doelgroep komt een beursvideo het beste tot zijn recht, door het:

  • Uitleggen van complexe machines
  • Verhelderen van ingewikkelde processen
  • Introduceren van een technologische innovatie op de markt 
  • Aanbieden van een zakelijke dienstverlening
  • Digitaliseren van een klantenservice
  • Dienen als promotiemateriaal voor andere bedrijfsactiviteiten

De mogelijkheden van een beursvideo zijn eindeloos. Door de video vaker in te zetten kan de investering er makkelijk uitgehaald worden. Stuur de video bijvoorbeeld als mailing naar klanten aan het einde van de beurs om ‘on top of mind’ te blijven.

Hoe maak je een succesvolle beursvideo?

Een succesvolle beursvideo komt tot stand met duidelijke en aantrekkelijke visuals van een product en/of dienst. Dit kan een 2D animatie, 3D animatie of een video van het product in werking zijn. 
Een beursvideo moet niet te lang duren, daarom is het van belang dat de beelden die voor de video gebruikt worden overzichtelijk en van hoge kwaliteit zijn. Om de inhoud extra te benadrukken en vertrouwen te creëren, worden de beelden vaak gecombineerd met een interview of voice-over van een werknemer. Dit creëert een zeer sterk en overtuigend verhaal richting een potentiële klant en geeft een gezicht aan het bedrijf. Dit verhoogt het vertrouwen dat potentiële relaties in het bedrijf. 


Meer te weten komen over het maken van een succesvolle beursvideo?

Of een specifieke vraag stellen? Neem contact met ons op via [email protected] of plan een gratis kennismaking in!

Ja, ik wil vrijblijvend kennismaken