Homepage > Animatie voor technische industrie

Animatie voor technische industrie


De TwinSorter van Qiramox

In de technische industrie wordt vaak gewerkt met complexe technologie. Door middel van animatie is het mogelijk om de werking van een technisch proces of product visueel en inzichtelijk te maken voor onder andere bedrijfspresentaties of beurzen. Op deze manier kan de meest complexe technologie makkelijk uitgelegd worden aan mogelijke partners, leveranciers en geïnteresseerden. Ook een driedimensionale animatie is mogelijk en eenvoudig te realiseren op basis van een 3D-CAD-model.

Een groot voordeel van animatie is dat de afhankelijkheid van een werkend prototype en een geschikte locatie vervalt. Doordat een animatie digitaal is zijn er geen fysieke beperkingen. Denk bij fysieke beperkingen bijvoorbeeld aan veiligheidshekken of het transport van een prototype van beurs naar beurs. Een animatie is daardoor ontzettend kostenefficiënt en kan het ontwikkelproces versnellen. Zo word al snel duidelijk of potentiële partners geïnteresseerd zijn en eventueel willen investeren.

Daarnaast is de inzet van animatie flexibel. Zo kunnen verschillende interne mechanismes en modules van een product getoond worden en kan de locatie en functie van onderdelen makkelijk worden uitgelicht. Ook zijn de kleurstellingen en gebruikte materialen flexibel en fotorealistisch te kiezen en eenvoudig aan te passen. Zo is het mogelijk om bij elke potentiële partner een ander ontwerp te presenteren, afgestemd op de voorkeuren en wensen van hun bedrijf.

Uiteraard kan een animatie gebruikt worden als aanvulling op videografie. Op deze manier kan de ideale combinatie ingezet worden om uw product helder en visueel in beeld te brengen en complexe technologie begrijpelijk te maken.


Voordelen van Animatie voor de Technische Industrie

maakt complexe technologie inzichtelijk
pas animaties flexibel aan voor productvariaties
visualiseer onafhankelijk van een fysiek product of locatie


Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ons op via [email protected] of bel (+31)33 7009 714.